Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αντανακλά την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους

Το ζήτημα των προσλήψεων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους. Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση, «απαντώντας η κ. υπουργός σε πρόσφατη Επίκαιρη Ερώτησή μας δεσμεύτηκε ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα λειτουργούσε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2010 καθώς και ότι θα προσλάμβανε το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία του.

Παρά τις δεσμεύσεις αυτές, το Υπουργείο εξάγγειλε μόνο 35 νέες προσλήψεις προσωπικού για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όταν είναι σ' όλους γνωστό, ότι οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε προσωπικό είναι πολλαπλάσιες. Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο που λειτουργεί σήμερα και διαθέτει 220 κρεβάτια εργάζονται μόνο 400 άτομα όταν με τους πιο μέτριους υπολογισμούς χρειάζονται τουλάχιστον 660 εργαζόμενοι. Οι νέες προσλήψεις δεν συμπληρώνουν ούτε καν τα κενά που δημιουργούνται από τις απολύσεις συμβασιούχων και τις συνταξιοδοτήσεις. Αν ληφθεί δε υπόψη ότι για το καινούργιο Νοσοκομείο 330 κλινών χρειάζονται τουλάχιστον 900 άτομα προσωπικό για να λειτουργήσει στοιχειωδώς, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος γιατί οι Κερκυραίοι αγανακτούν και θεωρούν ότι εμπαίζονται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση προκήρυξη όλων των αναγκαίων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του νέου Νοσοκομείου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ