Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10574

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Ο λαός θα μετρήσει φοβερές απώλειες αν δεν αντεπιτεθεί

Εδώ έρχεται τυφώνας, ούτε καν θύελλα. Οι 100 μέρες δεν είναι τίποτα, όπως και πριν, θα είναι 365 μέρες όπου κάθε μέρα θα παίρνεται ένα μέτρο εκμετάλλευσης και ληστείας των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  7

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που ενισχύει το αστικό κράτος σε όφελος του κεφαλαίου

Η αντίληψη του ΚΚΕ για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο έχει θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στηρίζεται στην εργατική συμμετοχή και το λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω

Το νέο σχέδιο της προωθούμενης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διοικητικής μεταρρύθμισης με το όνομα «Καλλικράτης», στοχεύει στην προσαρμογή του αστικού κράτους, έτσι ώστε να καταστεί πιο ικανό και αποτελεσματικό, στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας και συγκέντρωσης του κεφαλαίου. Το κυβερνητικό σχέδιο οδηγεί σε:

  • Περαιτέρω εμπορευματοποίηση δημόσιων ή δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας) μέσω της «αποκέντρωσης» και της εξάρτησής τους από το τοπικό φορολογικό βάρος.
  • Αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω του νέου αντιδραστικού λειτουργικού νομοθετικού πλαισίου των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Εφαρμογή αντεργατικής, αντιλαϊκής γενικότερα «αναπτυξιακής» πολιτικής στην περιφέρεια με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, η οποία θα οδηγήσει σε παραπέρα τοπική ανισομετρία και ταξική ανισότητα.
  • Υποκριτική «φιλανθρωπική» διαχείριση κάποιων ακραίων κοινωνικών προβλημάτων από την ΤΑ, αντί της αντιμετώπισης των κοινωνικών αναγκών με ενιαία κρατική παροχή και ευθύνη.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να απορρίψει τον «Καλλικράτη», τους στόχους, τις κατευθύνσεις και τα μέτρα του, παλεύοντας για δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία, για Υγεία και Πρόνοια, άλλες κοινωνικές παροχές που να ανταποκρίνονται στις συνεχώς διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Να εκφράσει και στα δημοτικά, νομαρχιακά και περιφερειακά συμβούλια, στάση αγωνιστική, στάση απειθαρχίας στο αντιλαϊκό, αντεργατικό, κυβερνητικό και ευρωενωσιακό πλαίσιο.


ΣΕΛ.  3

ΑΪΤΗ
Εκατόμβες νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό

Εικόνες ολικής καταστροφής είναι αυτές που έρχονται από το Πορτ-Ο-Πρενς, την πρωτεύουσα της Αϊτής, της πιο φτωχής χώρας του δυτικού ημισφαιρίου, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 7 Ρίχτερ το βράδυ της Τρίτης. Ο σεισμός αυτός ήρθε να αναδείξει και να επιδεινώσει τη δυστυχία για τα λαϊκά στρώματα της χώρας, που εδώ και δεκαετίες έχουν καταδικαστεί σε καθεστώς εξαθλίωσης από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο λαό της δοκιμαζόμενης χώρας.


ΣΕΛ.  16

Καμιά αυταπάτη

Οι 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της αντιλαϊκότητας της στρατηγικής του. Τα αντιασφαλιστικά μέτρα, η βαριά στο λαό φορολογία, η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η αντιλαϊκή μεταρρύθμιση με τον «Καλλικράτη», ο προετοιμαζόμενος πιο αντιδραστικός εκλογικός νόμος, δείχνουν πως η αναμενόμενη θύελλα που έλεγε προεκλογικά το ΚΚΕ, είναι τυφώνας. Καμιά αυταπάτη από την προβολή ενός «καλού» κόντρα στο «κακό» ΠΑΣΟΚ, από τις κυβερνητικές κορόνες περί «πατριωτισμού», την προπαγάνδα ότι άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά, τις αριστερούτσικες κλάψες για διάψευση προσδοκιών. Ανειρήνευτη ταξική πάλη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.



ΠΑΜΕ
Ολοι στη μάχη για την απεργία

ΣΕΛ.  9
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στην τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων

ΣΕΛ.  20  -  21
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τους κάλεσαν στο «Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος»

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ