Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρωτοστατεί στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση»

Την αντιλαϊκή πολιτική του δημάρχου Πειραιά Παν. Φασούλα (ΠΑΣΟΚ) που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου, καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση» Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Λαμπρόπουλος.

Σε ανακοίνωσή τους σχετικά με τα προβλήματα συσσώρευσης των σκουπιδιών τις ημέρες των γιορτών στο Δήμο Πειραιά και τις απαράδεκτες κατηγορίες του δημάρχου ενάντια στους εργαζόμενους της καθαριότητας, επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, κάτω και από την καθοριστική παρέμβαση της ΔΑΣ, αποφάσισαν να αντισταθούν ουσιαστικά στις μεθοδεύσεις με τις οποίες η δημοτική αρχή προωθεί την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και «με την απεργία τους να τις εμποδίσουν σημαντικά προς το παρόν, χωρίς αυτό να επιτρέπει καμία επανάπαυση». Ηδη η δημοτική αρχή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για να καλύψει τα τεράστια κενά σε προσωπικό, προχωρά μόνο σε προσλήψεις συμβασιούχων συνεχίζοντας και την αντεργατική πολιτική και την ουσιαστική υποβάθμιση της υπηρεσίας.

Οι προθέσεις και μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής εκφράστηκαν με ξεκάθαρο τρόπο και με πρωτοφανή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους από το δήμαρχο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του να τσακίσει τα δικαιώματά τους, αλλά και στη συνέχεια με τις συγκεκριμένες προσπάθειες εισαγωγής από το παράθυρο ιδιώτη εργολάβου σε συνεργασία με τον ΟΛΠ όπου οι εργαζόμενοι τους σταμάτησαν «επί το έργον».

«Η αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η δημοτική πλειοψηφία, τονίζουν οι εκπρόσωποι της "Πειραιάς Αναγέννηση", έχει τη σφραγίδα των νόμων διαχρονικά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι γνωστές και οι πρόσφατες προσπάθειες για την καύση των απορριμμάτων με τη διοργάνωση ημερίδας και τη συνεργασία των ιδιωτών. Κυρίως όμως εκφράζονται με τη σημαντική υποβάθμιση της καθαριότητας μέσω της δραστικής μείωσης του προσωπικού κατά 50% (απόλυση συμβασιούχων, συνταξιοδοτήσεις) και της εντατικοποίησης της εργασίας του προσωπικού από την ανάληψη της δημαρχίας Φασούλα».

Η απάντηση των εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά, αλλά και του συνόλου των δημοτών, πρέπει να συμβαδίζει με την απαίτηση για αποκλειστικά δημόσια και σύγχρονη υπηρεσία καθαριότητας με επαρκές μόνιμο προσωπικό, εφοδιασμένο με τα κατάλληλα μέσα και υποδομές, διαρκώς εκσυγχρονιζόμενα, σημειώνει η παράταξη.

Αφού σημειώνει ότι τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας στον Πειραιά είναι από τα πιο υψηλά πανελλαδικά, καλεί τους εργαζόμενους στο δήμο και γενικότερα τον πειραϊκό λαό που πλήττεται συνολικά από την αντιλαϊκή επέλαση, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, «να παλέψουμε μαζί με τις ταξικές δυνάμεις που ορθώνουν το ανάστημά τους και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ