Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Πρωτοστατούν για την ολόπλευρη κλιμάκωση του αγώνα

Συνεδριάζει σήμερα στις 6 μ.μ. η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Η απεργία στις 17 Δεκέμβρη (φωτ.) έδωσε ώθηση στην ταξική οργάνωση των εργατών και γι' αυτό δέχτηκε την επίθεση του κεφαλαίου και των βαστάζων του
Η απεργία στις 17 Δεκέμβρη (φωτ.) έδωσε ώθηση στην ταξική οργάνωση των εργατών και γι' αυτό δέχτηκε την επίθεση του κεφαλαίου και των βαστάζων του
Με στόχο να πάρει ταξική απάντηση η ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - κομμάτων του ευρωμονόδρομου εντείνουν τη δράση τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Δράση που εξελίσσεται πάνω στο γόνιμο έδαφος που άφησε πίσω της η απεργιακή αναμέτρηση στις 17 Δεκέμβρη και με στόχο να δυναμώσει η σταθερή οργάνωση των εργατών ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει τις ανάγκες τους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., μετά την πρόσφατη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής όπου μεταφέρθηκε η πλούσια εμπειρία από το άνοιγμα στους χώρους εργασίας. Μέσα από τη ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση που έγινε - αλλά και όπως επιβεβαιώνει η πείρα που εμπλουτίζουν οι εργαζόμενοι - αναδείχτηκε η ανάγκη, άμεσα τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια να προχωρήσουν σε νέες συνεδριάσεις, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις. Να ανοίξει πλατιά η κουβέντα με τους ίδιους τους εργάτες, μέσα στους τόπους δουλειάς, ώστε να πάρουν ενεργά μέρος στο σχεδιασμό για την ολόπλευρη κλιμάκωση του αγώνα. Ο σαρωτικός χαρακτήρας που αποκτά η επίθεση καθιστά επείγουσα την ενίσχυση της οργάνωσης της πάλης όχι μόνο για την απόκρουση των νέων μέτρων αλλά πάνω απ' όλα για την υπεράσπιση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, κόντρα στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ο ρόλος που παίζουν αυτές οι πλειοψηφίες, υπονομεύοντας το συντονισμένο και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αναδείχτηκε και χτες. Εγκλωβισμένη στην αντι-ΠΑΜΕ τακτική της, η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε χτες απεργία για τις 10 Φλεβάρη, μετά από πρόταση της πλειοψηφίας (ανάλογες αποφάσεις πήραν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ). Κι αυτό, αν και, εδώ και μέρες, η ΔΑΣ είχε ήδη καταθέσει πρόταση για απεργία στις 11 Φλεβάρη, ενώ αποφάσεις για απεργία στις 11 Φλεβάρη έχουν ήδη πάρει μια σειρά δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Καμιά αναμονή

Στοχοπροσηλωμένες στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων κόντρα σε όσους τα παζαρεύουν, οι ταξικές δυνάμεις παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σε απεργιακή κλιμάκωση προχωρούν ήδη οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Λογιστών, Τύπου - Χάρτου, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Πειραιά. Σήμερα Τετάρτη συνεδριάζουν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Φαρμάκου.

Επίσης, σε σύσκεψη για την αποτίμηση της απεργίας στις 17/12 και την κλιμάκωση της πάλης καλεί αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του (πλατεία Μητροπόλεως 10) το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής.

Την ίδια στιγμή, προγραμματίζονται περιοδείες και εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς. Σήμερα (και μέχρι τις 22/1) σε υπηρεσίες της EYΔΑΠ. Αύριο Πέμπτη, στα εργοστάσια «ΜΑΛΤΕΖΟΣ», «ΦΕΙΔΑΣ», στις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου. Μεθαύριο Παρασκευή σε «ΚΑΤΣΕΛΗ» και εργοτάξιο «ΠΕΤΡΟΛΑ». Τη Δευτέρα 18 Γενάρη στο εργοστάσιο «ΤΑSTY».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ