Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΒ - ΓΣΕΕ
Κοινή τους αγωνία το «κοινωνικό συμβόλαιο»

Παιχνίδια εντυπώσεων σε βάρος των εργαζομένων παίζουν ΣΕΒ και ΓΣΕΕ με αφορμή τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Απαντώντας χτες στην καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους της ΓΣΕΕ και στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας και αποθρασυμένος από το πλαίσιο της Συνομοσπονδίας, ο ΣΕΒ προχωρά σε νέα πρόκληση, υποσχόμενος «Κοινωνικό Συμβόλαιο και νέο μοντέλο ανάπτυξης», αλλά όχι αυξήσεις..!

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος καλεί τη Συνομοσπονδία να δείξει «ωριμότητα, ευθύνη και πνεύμα συνεργασίας με γνώμονα τα κοινά συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας», ζητά να μην περιοριστεί ο διάλογος «στο στενό πλαίσιο της αύξησης του κατώτατου μισθού» και να τεθεί ένας ευρύτερος στόχος «της σύναψης ενός πραγματικού κοινωνικού συμβολαίου».

Στην επιστολή του ΣΕΒ απάντησε πάραυτα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει τις «ανησυχίες» του ΣΕΒ, υπενθυμίζοντας ότι για τα ζητήματα της ανάπτυξης και του «Κοινωνικού Συμβολαίου» έχει τοποθετηθεί η ΓΣΕΕ «πρώτη και με καθαρές προτάσεις»!

Και πράγματι, ο ΣΕΒ, δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τη στάση της ΓΣΕΕ, η οποία έχει πολλές φορές αποδείξει ότι και ώριμη και υπεύθυνη είναι όταν πρόκειται να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτοί που πραγματικά πρέπει να ανησυχούν είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την εργοδοτική επιθετικότητα, αλλά και τον απροκάλυπτο συμβιβασμό της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ