Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΑ ΠΑΣ.-- Εκπρόσωποι από περισσότερες από 300 οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, καθώς και οργανώσεων ιθαγενών από τις πέντε ηπείρους αναμένεται να λάβουν μέρος στις ειδικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τις 21 Γενάρη στο Τιαχουάνκο και στο πλαίσιο της δεύτερης συμβολικής ορκωμοσίας του Εβο Μοράλες ως προέδρου της Βολιβίας, μετά τη σαρωτική του νίκη στις πρόσφατες εκλογές.

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Επίσημη επίσκεψη στη Νικαράγουα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, τις προσεχείς ημέρες με κύριο αντικείμενο την υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών κυρίως όσον αφορά τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά όταν εξερράγη βόμβα στη Βόρεια Ιρλανδία κάτω από ένα αυτοκίνητο. Οι επιθέσεις, συχνά εναντίον αστυνομικών, έχουν αυξηθεί αφότου ομάδες που έχουν αποσχισθεί από τον ΙΡΑ πραγματοποίησαν επίθεση το Μάρτη του 2009 σε στρατόπεδο στην Κομητεία Αντριμ, βορειοδυτικά του Μπέλφαστ.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε χτες 9όροφο κτίριο στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα. Το κτίριο βρισκόταν υπό ανακαίνιση και πιθανολογείται πως στο χώρο, την ώρα της κατάρρευσης, βρίσκονταν 2-4 εργάτες.

ΜΟΣΧΑ.-- Τη συνέχιση της «σκληρής γραμμής» ενάντια στους ισλαμιστές μαχητές που δρουν στις ρωσικές Δημοκρατίες του Καυκάσου, ζήτησε από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αλεξάντρο Μπόρντικοφ, ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 21 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους λόγω διαρροής φυσικού αερίου στο εργοστάσιο «Xabei Puyang Iron and Steel Co», στη Βόρεια Κίνα, τη Δευτέρα, όταν έσπασε ο αγωγός ροής αερίου.

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Πυρά ενόπλων γάζωσαν αργά χτες το βράδυ το λεωφορείο που μετέφερε την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα του Τόγκο στην Αγκόλα προκειμένου να συμμετάσχει σε τουρνουά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκε ο οδηγός και τραυματίστηκαν έξι ποδοσφαιριστές, γεγονός που προκάλεσε τις άμεσες αντιδράσεις των ευρωπαϊκών συλλόγων στους οποίους αγωνίζονται αρκετοί από αυτούς. Οπως φαίνεται, πρόκειται για περιστατικό που εντάσσεται στα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στην, πλούσια σε πετρέλαιο, περιοχή Καμπίντα μεταξύ ντόπιων και δυνάμεων ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ