Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
«Οικονομικός» πόλεμος

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Με την υπογραφή ειδικού διατάγματος εκ μέρους της Προέδρου Κριστίνα Φερνάντες που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής, Μάρτιν Ρεντράδο, καθώς είχε αρνηθεί να παραιτηθεί παρά το γεγονός ότι η παραίτηση του είχε ζητηθεί.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, ο Ρεντράδο αποπέμπεται λόγω της κακής διαχείρισης και της παράλειψης καθήκοντος. Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση του τραπεζίτη είχε ζητηθεί μετά την άρνησή του να μεταβιβάσει κεφάλαια ύψους 6,6 δισ. δολαρίων σε κρατικό ταμείο για πληρωμή που αφορούσε το δημόσιο χρέος. Η Αργεντινή έχει εξωτερικό χρέος που ανέρχεται στα 13 δισ. δολάρια και λήγει φέτος, ενώ η «τρύπα» στον προϋπολογισμό της χώρας είναι της τάξης των 2 έως 7 δισ. δολαρίων.

Εντούτοις, καθώς φαίνεται, με την απομάκρυνση του Ρεντράδο τίποτα δεν έχει λήξει και ο πόλεμος μόλις ξεκινά καθώς εκπρόσωπός του τόνισε ότι ο τραπεζίτης δεν παραιτήθηκε αλλά αποχώρησε από τη θέση, ενώ προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Από την άλλη πλευρά, συνταγματολόγοι της χώρας αναφέρουν ότι το Προεδρικό Διάταγμα ενδέχεται να είναι παράνομο, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης μπορεί να απομακρυνθεί μόνο από το Κογκρέσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ