Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τρομοκρατούν

Δεν έχει περάσει μέρα μετά τις θριαμβευτικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε δεύτερης γενιάς μετανάστες και δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, που η πολιτική του «καρότου και του μαστιγίου» να μη δείχνει τα σκληρά της δόντια για την πλειοψηφία των μεταναστών και προσφύγων. Τώρα, η κυβέρνηση επαναφέρει τη συζήτηση για την «εκρηκτική κατάσταση» στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που έχει μετατραπεί - όπως χαρακτηριστικά λέγεται - σε «αποθήκη ψυχών», με αποτέλεσμα να γκετοποιείται και να πέφτουν οι αντικειμενικές αξίες...

Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της προς τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, ζήτησε σύσκεψη όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων προκειμένου να δοθεί «λύση». Μάλιστα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ριζικές «λύσεις» για να αντιμετωπιστεί το θέμα της «παράνομης» μετανάστευσης στο όνομα αντιμετώπισης του εγκλήματος. Η μετανάστευση, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μπαίνει στο ίδιο «τσουβάλι» με το έγκλημα, τα ναρκωτικά, την πορνεία. Είναι «παράνομη», άρα εξίσου εγκληματική. Κι ας μην ευθύνονται οι ίδιοι μετανάστες για το ότι δεν τους δίνονται νομιμοποιητικά έγγραφα κι ας πέφτουν συχνά οι ίδιοι θύματα του οργανωμένου εγκλήματος και εξαιτίας της «παρανομίας» που είναι καταδικασμένοι. Φυσικά, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ούτε το οργανωμένο έγκλημα και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό, ούτε τις αιτίες που σχετίζονται με την εγκληματικότητα. Απλά θα «τσακίσει» τους μετανάστες σύμφωνα με τη «μηδενική ανοχή» που έχει και προεκλογικά εξαγγείλει. Αυτή η εκκαθάριση του ιστορικού κέντρου θα στραφεί ενάντια και στα ντόπια λαϊκά στρώματα, αλλά και στα θύματα των ναρκωτικών, της πορνείας κλπ.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί ένα υπαρκτό πρόβλημα για λογαριασμό των μονοπωλίων που αδημονούν να εισέλθουν πιο δυναμικά σε αυτές τις περιοχές της Αθήνας, αλλά και για να διαιρέσει τους μετανάστες τόσο μεταξύ τους («νόμιμοι» - «παράνομοι»), όσο και απέναντι στους Ελληνες εργάτες. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που Ελληνες και μετανάστες εργάτες εντείνουν και οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στην εργοδοσία, για όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους, αυτός ο επίπλαστος διαχωρισμός είναι πολύτιμος για την πλουτοκρατία και τις κυβερνήσεις της. Μιλούν για παράδειγμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τον κίνδυνο ασθενειών και επιδημιών εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν, να τρομοκρατήσουν και να στρέψουν τους Ελληνες ενάντια στους μετανάστες, όταν την ίδια ώρα η πολιτική τους αφαιρεί κάθε δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας Ελληνες και μετανάστες μέσα από ένα αναβαθμισμένο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας.

Οταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Διοίκηση μιλούν για ανάπτυξη και αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας δεν έχουν στο μυαλό τους ούτε μία από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Είναι οι ίδιοι που ξεπουλούν τους δημόσιους ελεύθερους χώρους στο μεγάλο κεφάλαιο, που υποβαθμίζουν και εμπορευματοποιούν την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, που παραδίδουν τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στα χέρια των ιδιωτών, που τσακίζουν πάνω απ' όλα κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Η αναβάθμιση που επαγγέλλονται θα στρώνει το δρόμο στους μεγαλοεπιχειρηματίες, θα πετάξει έξω από το κέντρο τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό η μόνη λαϊκή λύση είναι η αντεπίθεση όλων, Ελλήνων και μεταναστών, απέναντι σε αυτή την πολιτική.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ