Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Γόνιμη η προχτεσινή σύσκεψη

Ούτε Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει σε μια περιοχή 40.000 κατοίκων και 50.000 εργαζομένων

Η ανάγκη μαζικής κινητοποίησης και διεκδίκησης δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγειονομικών υπηρεσιών που θα καλύπτουν τις ανάγκες εργαζομένων και κατοίκων του Ασπροπύργου εκφράστηκε στην προχτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσαν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Εργαζομένων στους Δήμους Θριασίου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου.

Τη σύσκεψη στον Ασπρόπυργο, όπου συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι, εργαζόμενοι και φορείς της περιοχής, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σ' άλλες περιοχές του Θριασίου, ενώ θα επιδιωχθούν και διεκδικητικές κινητοποιήσεις. Οπως επισημάνθηκε στην εισήγηση, αλλά και στις παρεμβάσεις που έγιναν, η κατάσταση στον τομέα των υπηρεσιών Υγείας στον Ασπρόπυργο είναι τραγική, σε μια περιοχή μάλιστα που υπάρχουν εκατοντάδες μικρές και μεγάλες βιομηχανίες με κάποιες ιδιαίτερα βαριές και επικίνδυνες, με 100 σοβαρά εργατικά ατυχήματα το χρόνο και τουλάχιστον 8 θανατηφόρα, μεγάλη μόλυνση και τεράστιες ελλείψεις έργων υποδομής.

Ειδικότερα όπως επισήμανε στην εισήγηση ο Μανώλης Βαρδαβάκης, μέλος της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ: «Στον Ασπρόπυργο των περίπου 40.000 κατοίκων, όπου εγκαταστάθηκαν εκατοντάδες επιχειρήσεων και απασχολούν περίπου 50.000 εργαζόμενους, οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι τραγικές καθώς: Δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας, ενώ στο ΙΚΑ λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ δεν υπάρχει ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο. Οι επαγγελματοβιοτέχνες και εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν έχουν καμία δημόσια υγειονομική υπηρεσία. Τέλος, το Θριάσιο Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού καθώς παραμένουν κενές 250 θέσεις, ενώ το Γενάρη λήγει η σύμβαση 100 εργαζομένων».

Σύμφωνα όμως με τις πραγματικές ανάγκες, σημείωσε ο Μ. Βαρδαβάκης, η περιοχή θα δικαιολογούσε την ύπαρξη τουλάχιστον δύο Κέντρων Υγείας που θα έπρεπε να είναι σε 24ωρη λειτουργία, να παρέχουν υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, εξοπλισμένα με όλα τα εργαστήρια, αλλά και ασθενοφόρα. «Αιτία, όπως σημείωσε για τη σημερινή κατάσταση, είναι η χρόνια πολιτική υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με μοναδικό στόχο να εξυπηρετηθούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ