Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Μεγαλώνει η ανησυχία των εργαζομένων

Συνάντηση χτες του σωματείου των εργαζομένων με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας

Την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βορά σε άλλους ιδιώτες, αποκλείοντας κάθε περίπτωση επαναφοράς τους κάτω από τον κρατικό έλεγχο που είναι και η μόνη λύση για τη σωτηρία του ναυπηγείου και των θέσεων εργασίας, ήταν αυτά που ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης, στη διάρκεια της συνάντησής του χτες το απόγευμα με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων.

Επί της ουσίας, το «ρεζουμέ» της συνάντησης ήταν ότι ναυπηγείο και θέσεις εργασίας παραμένουν «στον αέρα», καθώς η γερμανική πολυεθνική Thyssen σημερινή ιδιοκτήτρια του ναυπηγείου απειλεί ακόμα και με πτώχευση, αν δεν ικανοποιηθούν οι αξιώσεις της για «ζεστό χρήμα» από τον κρατικό κορβανά. Ενώ δεν προβλέπεται να πληρωθούν τουλάχιστον άμεσα οι 160 εργαζόμενοι του τμήματος τροχαίου υλικού, οι οποίοι κοντεύουν να κλείσουν 8 μήνες χωρίς μισθό, αφού ο Π. Μπεγλίτης, ανέφερε ότι η πληρωμή τους είναι θέμα του υπουργείου Μεταφορών!

Σε ό,τι αφορά τις προσφορές που κατατέθηκαν από τους «επενδυτές» για την αγορά του ναυπηγείου, διαδικασία που επίσημα έχει λήξει από την περασμένη Παρασκευή, ο Μπεγλίτης δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη πληροφορία. Ανέφερε αόριστα ότι αν δε βρεθεί συμφέρουσα προσφορά, τότε θα υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνηση να «δει» τη συγκρότηση ενός κοινοπρακτικού σχήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με τα άλλα ναυπηγεία στο οποίο θα συμμετέχει και το δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ