Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ιδιαίτερο βάρος στις βιομηχανικές ζώνες

Οι καθημερινές αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία αναδεικνύουν τη δύναμη των εργαζομένων να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που γεννούν οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις και ο συσχετισμός δύναμης

Μέρα με τη μέρα, το κάλεσμα αντεπίθεσης του ΠΑΜΕ μπαίνει σε όλο και περισσότερους τόπους δουλειάς
Μέρα με τη μέρα, το κάλεσμα αντεπίθεσης του ΠΑΜΕ μπαίνει σε όλο και περισσότερους τόπους δουλειάς
Να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της απεργίας καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με νέα, χτεσινή της ανακοίνωση, καταγράφοντας την απαιτητικότητα και το συστηματικό χαρακτήρα που απαιτεί ο έλεγχος και ο σχεδιασμός της δουλειάς. Καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα «να σαρώσουν στην κυριολεξία όλα τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις και να συζητήσουν με τους εργάτες και τις εργάτριες τη συμμετοχή στην απεργία, την περιφρούρησή της, πώς θα νεκρώσουν εκείνη την ημέρα όλοι οι τόποι δουλειάς. Να συζητήσουν για την ανάγκη να είναι μαζικές, μαχητικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Ιδιαίτερο βάρος οι ταξικές δυνάμεις ρίχνουν στις βιομηχανικές ζώνες. Εκεί που είναι συγκεντρωμένοι πολλοί εργαζόμενοι. Γι΄ αυτό όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ την Τρίτη 15/12/09 θα βρίσκονται μαζικά στις παρακάτω ζώνες:

  • Στη βιομηχανική ζώνη στη Μεταμόρφωση, με σημείο συνάντησης των ταξικών συνδικάτων, εργαζομένων το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στις 6.30 το πρωί.
  • Στη βιομηχανική ζώνη της Βάρης - Κορωπίου. Σημείο συνάντησης η INTRACOM στις 6.30 π.μ.

Με αποφασιστικότητα όλοι στους χώρους δουλειάς και στις βιομηχανικές ζώνες, κοντά εκεί που ζουν και ανήκουν οι εργαζόμενοι». Σήμερα προγραμματίζονται συζητήσεις - ομιλίες σε ξενοδοχεία RoyalOlympic - AthensGate - Acropol, Siemens και CYTA, ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ), A.C.S.(Π. ΡΑΛΛΗ), ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜ/ΣΗΣ (M.R.B). Αύριο Σάββατο στα ξενοδοχεία Novotel και Imperial.

Εργάτη τον εργάτη δίνουν την μάχη για την επιτυχία της απεργίας και οι ταξικές δυνάμεις στον Πειραιά. Σήμερα, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, καλεί σωματεία, παρατάξεις, συνδικαλιστές και εργαζόμενους σε πλατιά σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας αλλά και την ενίσχυση συνολικά της δουλειάς του ΠΑΜΕ, στην περιοχή. Εξάλλου, μεθαύριο Κυριακή, είναι προγραμματισμένη και η Πανθεσσαλονίκεια συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, στις 10 π.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚ Θεσσαλονίκης, που θα ασχοληθεί με την απεργιακή αναμέτρηση, ως σταθμό στη γενικότερη πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΜΕ, μπροστά άλλωστε και στη συνεδρίαση, το Γενάρη, της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.

Το κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία μεταφέρθηκε χτες και στους ξενοδοχοϋπάλληλους του «Αστέρα Βουλιαγμένης». «Το καζάνι βράζει», είπε μια εργαζόμενη αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον «Αστέρα». «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Από εκεί πρέπει να ξεβρωμίσουμε», σημείωσε μια άλλη όταν η κουβέντα γενικεύτηκε πολιτικά. «Ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία εξαιτίας και των αρνητικών συσχετισμών στο επιχειρησιακό σωματείο. Εχουμε όμως εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Γι' αυτό σας καλούμε στις 17 Δεκέμβρη να συμμετέχετε στην απεργία και στις 11 το πρωί στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως» τόνισαν απ' τη μεριά τους τα στελέχη του κλαδικού συνδικάτου.

Πληθαίνουν οι αποφάσεις για συμμετοχή

Στο μεταξύ, η επίμονη παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων φέρνει αποτελέσματα, αναδεικνύει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι να προσπεράσουν αλλά και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκαλεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν ακόμα: ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (σήμερα στις 12.30 μ.μ. συνεδριάζει η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων εργαζομένων του κλάδου), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Ακόμα, τα σωματεία εργαζομένων στους δήμους Ελληνικού, Ζεφυρίου, Κορυδαλλού, Ελευσίνας, Πετρούπολης - Καματερού, Ανω Λιοσίων - Φυλής. Απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα πήραν ακόμα τα σωματεία εργαζομένων σε Ηλιούπολη, Γλυφάδα. Σε ολόπλευρη ενίσχυση της μάχης για την επιτυχία της απεργίας καλεί και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας τονίζοντας πως «είναι ώρα ευθύνης και μάχης, ώρα για αντεπίθεση» και σημειώνει πως και με τις προτάσεις «φωτιά» της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση «μειώνονται οι παροχές υγείας, οι συντάξιμες αποδοχές, ενώ την ίδια ώρα επιδεινώνονται τα προβλήματα των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, των εργαζομένων σε αυτά, προωθείται η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κλπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ