Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Εργάτες - μικροβιοτέχνες διαδηλώνουν πλάι πλάι

Ανακοίνωση με την οποία η ΟΒΣΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλ. Κάνιγγος

Βροντερά ν' ακουστεί την Πέμπτη η φωνή καταδίκης της φιλομονοπωλιακής πολιτικής ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Βροντερά ν' ακουστεί την Πέμπτη η φωνή καταδίκης της φιλομονοπωλιακής πολιτικής ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
«Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, καλεί όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματοβιοτέχνες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Αρεως. Γιατί: Η κυβέρνηση κυριολεκτικά κατεδαφίζει το ασφαλιστικό μας σύστημα, αφού αφαιρεί από αυτό το όποιο κοινωνικό περιεχόμενο του έχει απομείνει.

  • Μειώνει σταδιακά μέχρι το μηδενισμό τη χρηματοδότηση στο Ταμείο μας, που για το 2010 θα είναι μειωμένη κατά 45% σε σχέση με το 2009.
  • Δε συζητάει για την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών του Ταμείου τα οποία υπολογίζονται σε 48,5 δισ. ευρώ.
  • Φορτώνει τα ελλείμματα όπως και την ευθύνη για τη λειτουργία του Ταμείου στις πλάτες των ασφαλισμένων.
  • Αυξάνει υπέρογκα τις ήδη υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, συζητάει τα έξι δίμηνα να τα κάνει εφτά και να καταργήσει τα δώρα και την άδεια στους συνταξιούχους.
  • Επίσης συζητάει τη μείωση των συντάξεων με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους.
  • Οποιος συνταξιούχος θέλει να προσθέσει στη χαμηλή του σύνταξη κάποια ψίχουλα, θα παραμένει στη δουλειά μέχρι τα 67-70 χρόνια.
  • Προωθεί τα επαγγελματικά ταμεία όπως και την ιδιωτική ασφάλιση, τα οποία είναι καθαρά ανταποδοτικά και ιδιωτικά ταμεία.
  • Εκτός από την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης εμπορευματοποιεί παραπέρα και την Υγεία, αφού θεσπίζοντας την ηλεκτρονική κάρτα, ταυτόχρονα θέτει ανώτατο όριο για τις παροχές, που θα είναι ανάλογες με την οικονομική δυνατότητα του Ταμείου και τις εισφορές του ασφαλισμένου.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της ανοίγει ακόμη πιο πολύ το δρόμο στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, να μπουν στους τομείς της Ασφάλισης και της Υγείας.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ γιατί έχουμε με την εργατική τάξη κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Χρησιμοποιούν τα ελλείμματα όπως και την κινδυνολογία περί πτώχευσης για να επιταχύνουν την αντιλαϊκή τους πολιτική. Θέλουν το λαϊκό κίνημα να το σύρουν στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους, να ενδώσει αυτό στις αντιασφαλιστικές ανατροπές, σε νέα φορολογική αφαίμαξη - σε νέα αντιλαϊκά μέτρα - όπως το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας - στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και όλα αυτά για τη μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Υπάρχει άφθονος πλούτος που έχει δημιουργηθεί από τη δουλειά των λαϊκών στρωμάτων, ικανός να καλύψει άμεσα τις λαϊκές ανάγκες.

Καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που συναινούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που είναι και πολιτική της ΕΕ.

Καλούμε τα σωματεία και τις ενώσεις των Επαγγελματοβιοτεχνών να συζητήσουν στα ΔΣ, με σκοπό τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Τώρα επιβάλλεται και μπορούμε με τους μαζικούς μας αγώνες να βάλουμε εμπόδια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, να περάσουμε και στην αντεπίθεση.

Η συμμαχία των Επαγγελματοβιοτεχνών με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά, προβάλλει σαν μονόδρομος για την κατάκτηση ενός άλλου φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης που ο παραγόμενος πλούτος θα χρησιμεύει για τη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι για την αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ