Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ»
Ουσιαστική προστασία ζητούν και οι σύλλογοι της ΟΓΕ

Μεγάλο μέρος του βάρους από την ιδιωτικοποίηση της Υγείας σηκώνουν οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων

Πληθαίνουν τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς που διεκδικούν αγωνιστικά ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)
Πληθαίνουν τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς που διεκδικούν αγωνιστικά ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση)
Εκδήλωση - συζήτηση για τη νέα γρίπη διοργανώνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου καλώντας τις εργαζόμενες, μητέρες, νέες ή και μεγαλύτερες σε ηλικία να έχουν τη δική τους δυναμική συμβολή στον αγώνα για την προστασία της υγείας των ίδιων και των οικογένειών τους, «με ψυχραιμία και απαιτητικότητα απ' την κυβέρνηση να αντιμετωπίσουμε την πανδημία της νέας γρίπης». Η εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο (Ανακρέοντος 60) με ομιλήτρια τη γιατρό και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή.

Ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι είναι τουλάχιστον υποκρισία να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι έχει πάρει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή που υπάρχουν τεράστια κενά σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό στο δημόσιο τομέα Υγείας, δεν έχουν παρθεί μέτρα για περιορισμό εξάπλωσης του ιού, στους χώρους εργασίας, δε δίνονται άδειες στους εργαζόμενους σε περίπτωση αρρώστιας του παιδιού ή άλλου μέλους της οικογένειας. Οταν υπάρχει έλλειψη του εμβολίου της εποχικής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου, δεν υπάρχει υπεύθυνη κρατική ενημέρωση για το νέο εμβόλιο, δεν έχουν παρθεί μέτρα υγιεινής και αποσυμφόρησης σε σχολεία και σε παιδικούς σταθμούς.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ισχυριζόμαστε ότι οι συνέπειες της πανδημίας, όποια κι αν είναι η εξέλιξή της, θα είναι βαρύτερες για τη λαϊκή οικογένεια. Η γυναίκα θα σηκώσει το κύριο βάρος της νοσηλείας στο σπίτι των νοσούντων παιδιών, ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ», υπογραμμίζει, και τονίζει: «Oι γυναίκες μπορούμε να έχουμε τη δική μας συμβολή. Εχοντας επίγνωση αυτής της κατάστασης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, με πρόσχημα την πανδημία, την παραπέρα ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας που προωθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δηλαδή μεταφορά της ευθύνης του κράτους στον ιδιωτικό τομέα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην ψευτοφιλανθρωπία».

Στο μεταξύ, ακόμα 2.104 κρούσματα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκαν την τελευταία βδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης στη χώρα είναι πλέον 10.684. Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγράφουν μείωση των επισκέψεων σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή, ωστόσο περίπου ένα στα δύο δείγματα που στάλθηκαν για εργαστηριακό έλεγχο στα νοσοκομεία (το 49,5%) βρέθηκαν θετικά στον ιό της νέας γρίπης. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ελλάδα διανύει φάση κορύφωσης του πανδημικού κύματος της νέας γρίπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ