Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ELITE»
«Στον αέρα» 250 εργαζόμενοι

Απαντώντας αγωνιστικά στην εργοδοσία που διαγράφει άγνωστο το μέλλον τους, εξέλεξαν εργοστασιακή επιτροπή ενώ σήμερα προχωρούν σε συνέλευση

Στον «αέρα» βρίσκονται οι 250 εργαζόμενοι ενός απ' τα μεγαλύτερα εργοστάσια υποδηματοποιίας της χώρας, της ELITE. Σε χτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε η εργοδοσία, ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως βρίσκεται σε δεινή θέση, πως οι τράπεζες δεν τη χρηματοδοτούν και η επιχείρηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Η εργοδοσία επισήμανε με νόημα πως «η αυριανή μέρα δε θα είναι σαν τη χτεσινή», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η εταιρεία χρωστά στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα του Νοέμβρη, ενώ όπως η ίδια δήλωσε θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το δώρο Χριστουγέννων. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε καν τα απαραίτητα υλικά.

Οι εργαζόμενοι χτες εξέλεξαν εργοστασιακή επιτροπή και μαζί με το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού και Δέρματος Νομού Αττικής. Σήμερα προχωρούν σε γενική συνέλευση για να καθορίσουν την πάλη τους, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων σαν πρώτα αιτήματα. Επίσης, τη Δευτέρα έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης και στις 11 π.μ., την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Η ELITE, είναι μία από τις δύο μεγάλες επιχειρήσεις στον τομέα της υποδηματοποιίας στη χώρα και είναι βέβαιο πως μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει μια σειρά από βιοτεχνίες - δορυφόρους που είτε προμήθευαν είτε διακινούσαν τα εμπορεύματα της εταιρείας. Η εξέλιξη αυτή δείχνει, επιπλέον, πως ακόμη και απαραίτητες για την οικονομία της χώρας βιομηχανίες γίνονται βορά στα σχέδια των κεφαλαιοκρατών, που τις ανοίγουν και τις κλείνουν, ανάλογα με τα κέρδη και τις ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ