Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Σήμερα η σύσκεψη στον Πειραιά

Στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

Με στόχο η απεργία να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των εργαζομένων με συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις
Με στόχο η απεργία να γίνει υπόθεση του κάθε εργάτη, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των εργαζομένων με συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις
Με στόχο η απεργία στις 23 του Φλεβάρη να μετατραπεί σε ένα ακόμη βήμα προς την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης - τρόικας - συμμάχων τους, τα ταξικά Συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες εντείνουν τη δραστηριότητά τους. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά αφενός ο εξοπλισμός των εργαζομένων, με πλατιές συσκέψεις και διεξοδική συζήτηση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς για τη φύση και την ένταση της επίθεσης, έτσι ώστε κάθε εργάτης να γίνει και ο ίδιος προπαγανδιστής της απεργίας σε ταξική κατεύθυνση. Αφετέρου, να γίνουν βήματα στη σταθερή οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές.

Σήμερα, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ οργανώνει πλατιά σύσκεψη στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, καλώντας Διοικητικά Συμβούλια σωματείων, παρατάξεις και εργαζόμενους να συζητήσουν και να καθορίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα μέχρι την απεργία.

Επιπλέον, σήμερα, Πέμπτη:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής πραγματοποιεί σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών Ελλάδας (Κάνιγγος 27), με θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο και την οργάνωση της δράσης.
  • Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε πλατιά σύσκεψη κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων εμπορίου - υπηρεσιών, όπου θα αποφασιστούν οι παρεμβάσεις ενόψει της απεργίας.
Μέρα ολοήμερης κινητοποίησης η επόμενη Πέμπτη

Δράση για να γίνει η επιτυχία της απεργίας υπόθεση της λαϊκής οικογένειας, που δέχεται επίθεση σε κάθε της ανάγκη και καλείται επειγόντως να αντιδράσει, αναλαμβάνουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, έχοντας κηρύξει τη 10η Φλεβάρη μέρα ολοήμερης κινητοποίησης, ορίζοντας στις 6 μ.μ. ενιαίο τόπο συγκέντρωσης και εκκίνησης τα δημαρχεία των πόλεων. Από εκεί και πέρα, στη Θεσσαλονίκη ορίστηκε αγωνιστικό ραντεβού στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, επίσης στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

Ειδική σημασία αποκτούν ζητήματα όπως η ουσιαστική στήριξη των ανέργων, η απάντηση στο ξεπούλημα Υγείας και Πρόνοιας, η υπεράσπιση των ΣΣΕ κτλ., για τα οποία οι ταξικές δυνάμεις επιχειρούν ν' ανοίξουν κουβέντες μες στους τόπους δουλειάς. Σ' αυτό το πλαίσιο, δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας θα περιοδεύσουν στους παρακάτω χώρους δουλειάς:

  • 9/2/2011 στα Πρακτορεία Τύπου.
  • 10/2/2011 στη Βιβλιοσυνεργατική.

Ενώ θα παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ στις 9/2.

Στο μεταξύ, τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τη δράση τους για την απεργία. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εντείνει τη δράση του και προχωρά σε εξορμήσεις οικοδομή την οικοδομή. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει δύο παρεμβάσεις μαζί με τοπικούς φορείς στα Παραρτήματα του ΟΑΕΔ σε Ηλιούπολη και Καματερό, ενώ αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του παραρτήματος του συνδικάτου στο Γαλάτσι. Στο μεταξύ, προχτές, πραγματοποιήθηκε και Γενικό Συμβούλιο της διοίκησης του Συνδικάτου, με στόχο την καλύτερη οργάνωση μπροστά στην απεργία και την οργάνωση της δράσης των Παραρτημάτων. Η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και το Συνδικάτο της Αττικής έχουν ήδη βάλει πρόγραμμα εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς, όπως στις «ΥΦΑΝΤΗΣ» και «ΓΙΩΤΗΣ».

Ακόμα, αύριο, Παρασκευή 4 του Φλεβάρη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» προχωρά επίσης σε πλατιά σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του συνδικάτου (ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνη, 2ος όρ.), με θέμα τη συγκρότηση εργοστασιακών επιτροπών και την επιτυχία της απεργίας.

Την Τρίτη 8 του Φλεβάρη:

  • Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη, στις 7 μ.μ., με τη συμμετοχή συνδικάτων και εργαζομένων για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
  • Η ταξική Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων πραγματοποιούν πλατιά σύσκεψη στις 6 μ.μ., με τη συμμετοχή εργοστασιακών επιτροπών και πρωτοπόρων εργατών, με θέμα την οργάνωση της απεργίας και την πείρα που έρχεται από τους χώρους δουλειάς, στα γραφεία του συνδικάτου (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όρ.).
Σε όλη την Ελλάδα

Αντίστοιχο σχέδιο μπαίνει σε ολόκληρη τη χώρα.

Για παράδειγμα, σε Στερεά Ελλάδα και Εύβοια οι ταξικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους μπροστά στην απεργία, ορίζοντας απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια για τις 10 Φλεβάρη, ενώ ταυτόχρονα πληθαίνουν οι αποφάσεις για απεργία. Στο πλαίσιο της έντασης των προσπαθειών να σταθεροποιηθεί η οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων εντάσσονται πρωτοβουλίες όπως η σύσκεψη που θα διοργανωθεί στην Αμφισσα, το απόγευμα της 10ης Φλεβάρη, για τη συγκρότηση της ΠΑΣΕΒΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Επίσης, πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα και τη συγκέντρωση δυνάμεων, για να βγουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα νικητές στον πόλεμο που κήρυξαν κεφάλαιο, κυβέρνηση, τρόικα, διοργανώνουν οι τοπικές Γραμματείες Ξάνθης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, τη Δευτέρα 7 του Φλεβάρη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org