Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Μπλόκαραν το διάλογο της απάτης

Σε δυναμικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας προχώρησε χτες το ΠΑΜΕ. Ματαιώθηκαν οι σημερινές και χτεσινές συναντήσεις των κοινωνικών εταίρων που σχεδιάζουν τη νέα αντιασφαλιστική έφοδο

Από τον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου
Από τον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου
Μπλόκο στο «διάλογο» κυβέρνησης, κεφαλαίου, κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που στόχο έχει να νομιμοποιήσει την αντασφαλιστική επίθεση, έβαλε η χτεσινή δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων. Ταξικά συνδικάτα και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των δύο κτιρίων του υπουργείου Εργασίας, στη Σταδίου και την Πειραιώς, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αντιασφαλιστική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη και καλώντας τους εργαζόμενους σε ταξικούς αγώνες. Το αποτέλεσμα ήταν να ματαιωθούν όχι μόνο οι χτεσινές αλλά και οι σημερινές συναντήσεις στα πλαίσια του αντιασφαλιστικού «διαλόγου», με τον υπουργό Εργασίας, Α. Λοβέρδο, να δηλώνει ότι θα αρχίσει αύριο Τετάρτη.

Χτες το μεσημέρι, λίγη ώρα πριν το πρώτο προγραμματισμένο ραντεβού των «εταίρων», δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τις εισόδους των δύο κτιρίων. Στα πανό που ξεδιπλώθηκαν αναγράφονταν: «ΣΕΒ - κυβέρνηση - εργατοπατέρες χτυπούν υγεία, πρόνοια, σύνταξη. Αυξάνουν τα όρια ηλικίας. Οχι στο διάλογο - απάτη». Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα καταδίκασαν την ταξική συναίνεση, πρόβαλλαν ως μονόδρομο την ταξική σύγκρουση.

Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τόνισε με δηλώσεις του: «Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μη δώσει καμιά σημασία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που πουλάνε τα δικαιώματα και τους εργατικούς αγώνες. Να μην υποκύψει στην ιδεολογική τρομοκρατία της κυβέρνησης. Καλεί την εργατική τάξη να δώσει μαζικό "παρών" στα αυριανά (σ.σ. τα σημερινά) συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Καλεί την εργατική τάξη να προετοιμάσει καλά την απεργιακή κινητοποίηση των επόμενων ημερών γιατί η μάχη θα είναι σκληρή. Ο πόλεμος είναι μεγάλος και η κυβέρνηση θα πάρει απάντηση όπως της αρμόζει».

Τους ενοχλεί η αποκάλυψη της απάτης

Το μπλόκο του ΠΑΜΕ άφησε άδειες τις καρέκλες του «κοινωνικού διαλόγου», στον οποίο έσπευσαν, απνευστί, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Το μπλόκο του ΠΑΜΕ άφησε άδειες τις καρέκλες του «κοινωνικού διαλόγου», στον οποίο έσπευσαν, απνευστί, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Αμέσως μετά τη ματαίωση της πρώτης συνάντησης κυβέρνησης-πλειοψηφίας ΓΣΕΕ, οι «εταίροι» κατέφυγαν στα γνωστά προβοκατόρικα τεχνάσματα. Βάφτισαν τη δικτατορία της αστικής τάξης «δημοκρατία όλων», την εργατική αριστοκρατία δήθεν γνήσια εκπρόσωπο των εργαζομένων και κατέφυγαν σε αντικομμουνισμό για να κρύψουν τα σχέδιά τους. Ομολογώντας την ανησυχία τους οι «εταίροι» κατήγγειλαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που πρωτοστατούν στην πάλη για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, ότι δε σέβονται «το δημοκρατικό διάλογο», ο οποίος είναι δήθεν προς όφελος των εργαζομένων!

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως «ένα κόμμα απαγορεύει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συζητήσουμε για ένα σοβαρότατο πρόβλημά μας, το Ασφαλιστικό (...) πιστεύοντας ότι είναι καταστροφικό να επενδύουμε πολιτικά στα προβλήματα κι όχι στις λύσεις τους». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε: «Με εντολή της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος κάποιοι μας απαγόρευσαν να συζητήσουμε. Λες και στην Δημοκρατία πρέπει να ζητάς άδεια για να διαπραγματευτείς, για να συζητήσεις!».

Σε χτεσινή της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ σημειώνει: «Κάτι τέτοιο (σ.σ. η συνάντηση) δεν έγινε, γιατί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το κτίριο του υπουργείου Εργασίας και δεν επέτρεψαν την είσοδο σε κανένα. Σημειώνουμε πάντως ότι την ίδια στιγμή η κυρία Παπαρήγα καλούσε τα κομματικά συνδικαλιστικά της στελέχη σε πόλεμο με τα Συνδικάτα! Πόλεμο με τους άλλους εργαζόμενους;».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org