Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
Σήμερα διαδηλώνουμε για τις ανάγκες της τάξης μας

Με τα συνθήματα που προβάλλουν τις ανάγκες της τάξης τους θα διαδηλώσουν σήμερα οι εργάτες και οι εργάτριες σε 60 πόλεις ολόκληρης της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και διεκδικώντας μεταξύ άλλων:Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπογραφή ουσιαστικών Συλλογικών Συμβάσεων. Ουσιαστική προστασία των ανέργων.Οι εργάτες ανταμώνουν στα συλλαλητήρια, που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν γροθιά στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και των υπηρετών της. Στα συλλαλητήρια, που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια πρώτη δυναμική απάντηση στην αντεργατική ομοβροντία βιομηχάνων, ΕΕ, κυβέρνησης κλπ. αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση και οργάνωση, η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ.

Να διαδηλώσουν σήμερα μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που με απόφαση της προχτεσινής Γενικής Συνέλευσης σημειώνει: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αποκρούουμε τα αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό, που στοχεύουν στην παραπέρα κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας οργανισμού, της Υγείας, της Παιδείας, που στοχεύουν την κρίση να την πληρώσουμε τα λαϊκά στρώματα. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενάντια στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, που κλείνει τα μαγαζιά μας, που χτυπάει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Διεκδικούμε, με τη συμμετοχή, προώθηση και λύση στα αιτήματά μας, διεκδικώντας μια ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, ώστε ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος να χρησιμοποιείται σε όφελος αυτών, που τον παράγουν και όχι σε όφελος μιας χούφτας πλουτοκρατών».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχει ήδη απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, αναδεικνύοντας ότι η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων προϋποθέτει σύγκρουση με την πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια.

Την ίδια στιγμή, οι ταξικές δυνάμεις ήδη πρωτοστατούν για να σχεδιαστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Σ' αυτή την κατεύθυνση και μετά από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Δεκέμβρη πήρε στην προχτεσινή Γενική του Συνέλευση και το Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Νομού Αττικής.

Επίσης, χτες, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, προτάσσοντας μεταξύ άλλων την ουσιαστική προστασία των ανέργων και διεκδικώντας επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους άνεργους μεταλλεργάτες 1.500 ευρώ κλπ.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Στις 6 μ.μ. έχουν οριστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτα και εργαζόμενοι στο χώρο των Κατασκευών, του Δημοσίου, των Υπηρεσιών, του Χρηματοπιστωτικού, της Υγείας και της Εκπαίδευσης.
  • Πλατεία Βάθης: Συνδικάτα στη Βιομηχανία, στις Τηλεπικοινωνίες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις Μεταφορές.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι και φορείς δυτικών συνοικιών, νοτιοδυτικών, 3ου και 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
  • Βικτώρια: Εργαζόμενοι και φορείς των βορειοδυτικών συνοικιών 5ου και 6ου διαμερίσματος.
  • Κλαυθμώνος: Εργαζόμενοι των νοτίων συνοικιών, νοτιοανατολικών, βορειοανατολικών, ανατολικών, 1ο, 2ο και 7ο διαμέρισμα.
  • Προπύλαια: Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ