Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Ταξικός γιορτασμός

Στη μάχη για την επιτυχία του αγωνιστικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς έχει ριχτεί η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, «το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει καθήκον να προβάλλει αγωνιστική - απεργιακή απάντηση στο ΣΕΒ και τους συμμάχους του». «Εχει υποχρέωση - συνεχίζει - να αναδείξει τα αγωνιστικά, ταξικά, διεθνιστικά, αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά του που επιβάλλουν οι καιροί. Για να γίνει καθαρό στους εργαζόμενους η ανάγκη της ταξικής προοπτικής ενάντια σε εργοδότες και μεγάλο κεφάλαιο».

Αναφερόμενο το ΕΚΛ στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τονίζει: «Μετά και την τρίτη συνάντηση της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το ΕΚΛ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρόταση των εργοδοτών για τεμαχισμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στόχος τους είναι η συλλογική διαπραγμάτευση να αντικατασταθεί από την ατομική λύση. Για το λόγο αυτό είναι βαθιά επικίνδυνη για την εργατική τάξη».

Και υπογραμμίζει: «Εδώ αναδεικνύονται και οι μεγάλες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που με την επικίνδυνη γραμμή του εταιρισμού, τις λογικές της συναίνεσης και των κοινωνικών διαλόγων, αποθρασύνει την προκλητικότητα των βιομηχάνων.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητικό παρών στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς».

Για τον ταξικό αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Λάρισα συγκάλεσε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών. Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν μια σειρά πρωτοβουλίες και δραστηριότητες των ταξικών δυνάμεων ενόψει του γιορτασμού, όπως περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς. Αποφάσισαν, επίσης, τη διοργάνωση συναυλίας με εργατικά τραγούδια στην πλατεία Ταχυδρομείου, να προτείνουν στα Εργατικά Κέντρα της περιοχής να κηρύξουν την παραμονή της πρωτομαγιάς στάσεις εργασίας μιας ώρας στα εργοστάσια και να γίνουν πολύμορφες εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ