Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Καθυστέρηση στην καθυστέρηση

«Επιχείρηση εμπαιγμού σε βάρος του τρικαλινού λαού, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται επί κυβέρνησης ΝΔ», καταγγέλλει η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Νέα προθεσμία για την παράδοση του καινούριου νοσοκομείου Τρικάλων ζήτησε από τη Νομαρχία η κοινοπραξία «ΓΕΝΕΡ - ΕΡΕΤ ΒΟ» που ανέλαβε το έργο. Υστερα από μια σειρά καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του νοσοκομείου, η κατασκευάστρια κοινοπραξία ζητά νέα παράταση έως το τέλος του 2004, ενώ η τελευταία προθεσμία ήταν για τον Ιούνη του ίδιου έτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί αρχικά ότι το νέο νοσοκομείο θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη του 2003, στη συνέχεια δόθηκε παράταση μέχρι το Δεκέμβρη του ίδιου έτους. Βεβαίως, ούτε σ' αυτή την προθεσμία παραδόθηκε το νοσοκομείο, καθώς δόθηκε κι άλλη παράταση μέχρι τον Ιούνη του 2004.

Το εγκληματικό παιχνίδι και η κοροϊδία σε βάρος του τρικαλινού λαού και του αγαθού της δημόσιας υγείας συνεχίζεται, λοιπόν, και από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, στα πλαίσια της ανθυγιεινής πολιτικής, που και αυτή εφαρμόζει, όπως και οι προκάτοχοί της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο νοσοκομείο Τρικάλων θεμελιώθηκε το 1977 - το είχε αναλάβει άλλη εταιρία, η οποία στη συνέχεια κήρυξε πτώχευση το 2000, οπότε το έργο δόθηκε στη «ΓΕΝΕΡ - ΕΡΕΤ ΒΟ» - η κατασκευή του ξεκίνησε το 1985 και, σχεδόν, 20 χρόνια μετά το νοσοκομείο όχι μόνο παραμένει ανολοκλήρωτο, αλλά σημειώνονται κι άλλες καθυστερήσεις, καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον του.

Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ επισημαίνει πως «είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση εμπαιγμού σε βάρος του τρικαλινού λαού, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται επί κυβέρνησης ΝΔ».

Και υπογραμμίζει: «Στο ερώτημα του τρικαλινού λαού ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από τις καθυστερήσεις, τις αναβολές και τις παρατάσεις και τι έχουν να κερδίσουν, επιλέγοντας αυτή την τακτική, υποχρεωμένοι ν' απαντήσουν είναι οι αρμόδιοι. Ευθύνες, πάντως, για το γεγονός ότι τα Τρίκαλα στερούνται ακόμα του νέου Νοσοκομείου, που το έχουν ανάγκη, έχει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που δεν κράτησε τις υποσχέσεις της, καθώς και το ΠΕΣΥ Θεσσαλίας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων που συμμετέχουν στην επιχείρηση παραπλάνησης. Ευθύνες αναλογούν και στους συνδικαλιστικούς φορείς του νοσοκομείου, όπως και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν έκαναν ό,τι έπρεπε και μπορούσαν για την ενημέρωση του τρικαλινού λαού και την αγωνιστική, διεκδικητική ενεργοποίησή του στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ «καλεί τους μαζικούς φορείς και το λαό του νομού να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με τον αγώνα τους να διασφαλίσουν τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου, που είναι αναγκαίο για τη βελτίωση του υποβαθμισμένου συστήματος Δημόσιας Υγείας στα Τρίκαλα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων(2022-08-30 00:00:00.0)
Πολύωρες καθυστερήσεις στο λιμάνι(2022-07-15 00:00:00.0)
Με καθυστέρηση ανακοινώθηκε και φέτος(2000-05-27 00:00:00.0)
«Αλλοι φταίνε για την καθυστέρηση του νοσοκομείου»(1999-12-24 00:00:00.0)
Η καθυστέρηση, της καθυστέρησης...(1997-12-28 00:00:00.0)
Οι καθυστερήσεις στο έργο του φυσικού αερίου(1996-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ