Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ασφαλίτες επιτέθηκαν σε συνδικαλιστή ναυτεργάτη

Νέο κρούσμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, στη διάρκεια χτεσινής κινητοποίησης στον Πειραιά

Την επίθεση τριών ασφαλιτών δέχτηκε χτες το πρωί ο ταμίας της ναυτεργατικής Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Νίκος Σκούρας, μέσα στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί συγκέντρωση των εγκαταλειμμένων και απλήρωτων ναυτεργατών των πλοίων της εταιρείας GA FERRIES του εφοπλιστή Αγούδημου. Ο συνδικαλιστής, ο οποίος είναι και ο ίδιος μέλος του πληρώματος του πλοίου «ΡΟΔΑΝΘΗ» της GA FERRIES, βρισκόταν στο λιμάνι μπροστά στα καράβια της εταιρείας προετοιμάζοντας την κινητοποίηση. Οι ασφαλίτες, παρά το γεγονός ότι ο Ν. Σκούρας, από την πρώτη στιγμή τούς δήλωσε την ιδιότητά του, τον προπηλάκισαν, τον συνέλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες! Πρόσχημά τους ήταν ότι δήθεν διενεργούσαν έλεγχο για διακίνηση ναρκωτικών.

Με την αποφασιστική παρέμβαση των ναυτεργατών που βρίσκονταν εκεί και των δυνάμεων των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που κατέφτασαν αμέσως στο λιμάνι, ο συνδικαλιστής αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Η ενέργεια αυτή πείσμωσε περισσότερο τους ναυτεργάτες των πληρωμάτων του Αγούδημου. Εκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΠΝΟ, καθώς η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, είχε στείλει εκεί τον σύμβουλό της κ. Ροΐδη δήθεν για να διευθετήσει το θέμα χωρίς ωστόσο να τους δώσει καμία σαφή απάντηση. Οι ναυτεργάτες διαμήνυσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη μάχη για να πληρωθούν, για το δικαίωμά τους στη δουλειά με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με δελτίο Τύπου τονίζουν ότι «αυτή η ενέργεια δεν είναι τυχαία. Γνώριζαν τα συναρμόδια υπουργεία (υπουργεία Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη) ότι οι ναυτεργάτες της GA FERRIES είχαν εξαγγείλει προγραμματισμένη κινητοποίηση», όπως γνωρίζουν και ότι «είναι επί μήνες εγκαταλειμμένοι».

Τα σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι «οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο να τα υπερασπίσει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική». Προσθέτουν πως «το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει πείρα και γνώση να υπερασπίζει τον αγώνα του από την κρατική καταστολή με όποιον μανδύα και αν εμφανίζεται. Αυτές οι μεθοδεύσεις ατσαλώνουν τη θέληση των ναυτεργατών που συσπειρώνουν διαρκώς δυνάμεις στην κατεύθυνση του εξωδίκου των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για την ανάγκη οργάνωσης και προώθησης απεργιακών κινητοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ