Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Επιτακτική η ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δύναμης

Συνέντευξη Τύπου για το όργιο νοθείας μέσα στο οποίο ξεκινά σήμερα το 30ό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έδωσαν χτες οι ταξικές δυνάμεις

Ανυπακοή και οργάνωση ενάντια σε κάθε υποστηρικτή του κεφαλαίου είναι το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων
Ανυπακοή και οργάνωση ενάντια σε κάθε υποστηρικτή του κεφαλαίου είναι το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων
Τις συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκινά σήμερα το 30ό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνθήκες έντασης της αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου αλλά και έντασης των προσπαθειών του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποτρέψει την αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων, ανέδειξε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με αφορμή το όργιο νοθείας στο οποίο έχουν επιδοθεί οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Συνθήκες που αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, για τη συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση.

Οι αγώνες, οι πραγματικοί συσχετισμοί, δημιουργούνται μέσα στα εργοστάσια, μέσα στους εργασιακούς χώρους, από όπου ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» λείπουν επιδεικτικά, όταν δε συνεργάζονται με την εργοδοσία, τονίστηκε χτες. Το ΠΑΜΕ θα δώσει τη μάχη με το ταξικό πλαίσιο, θα καλέσει τους συνέδρους να στηρίξουν την Εργατική Ενότητα, το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, αλλά κυρίως να δυναμώσουν τον ταξικό δρόμο και το ΠΑΜΕ μέσα στους χώρους δουλειάς.

Τα στελέχη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Σοφία Καλαντίδου και Γιώργος Τσαμπούκης τόνισαν ότι την άσχημη για τους εργάτες κατάσταση έρχεται σαν «δούρειος ίππος» να εντείνει η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚΘ, που αποδέχονται αυξήσεις πείνας στους μισθούς, τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, κλπ. Την ίδια στιγμή, οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν τη συντονισμένη επίθεση του εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) με στόχο να πετάξουν το ΠΑΜΕ έξω από το κίνημα και τα συνδικάτα.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος σημείωσε: «ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση, αποτελούν δοχεία συγκοινωνούντα μεταξύ τους, λειτουργούν ενιαία, με αποκλειστικό σκοπό το χτύπημα του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ, εκτελώντας τη γενική πολιτική απόφαση να πεταχθεί το ΠΑΜΕ έξω από τους εργασιακούς χώρους, έξω από τα συνδικάτα. Ενας τρόπος είναι οι τεράστιες νοθείες και η αλλαγή των πραγματικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα». Οπως εξήγησε, ο Σ. Ζαριανόπουλος ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση», απέκλεισαν μαζικά αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ, έναν από τους βαφείς, εμφανίζοντας εργαζόμενους ως δήθεν συνταξιούχους και έξι (6) από τα εμφιαλωμένα ποτά αποκλείοντας π.χ., τους εργαζόμενους του ΧΩΝΑΙΟΥ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και χρόνια, κλπ. Την ίδια ώρα, νομιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες αντιπρόσωποι, οι οποίοι είναι «εκλεγμένοι» με παράνομες διαδικασίες. Δηλαδή, με διπλοψηφίες, με εκλογές που έγιναν και πουθενά δεν αποδεικνύει ότι αυτοί που φαίνονται ότι ψήφισαν πραγματικά ψήφισαν, χωρίς μητρώα, με καταστάσεις ψηφισάντων χωρίς υπογραφές, ή με ίδιες υπογραφές κλπ. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε περίπτωση σωματείων όπου έγιναν εκλογές με επιστολική ψήφο, η οποία απαγορεύεται από το νόμο, όπως της Νέας Γενιάς που δεν υπάρχει και εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει 450. `Η στο Σωματείο Θηροφυλάκων, που τα μέλη του από τον Εβρο μέχρι το Ταίναρο κατάφεραν να βρεθούν μέσα σε μία ώρα στη Θεσσαλονίκη και να ψηφίσουν τελικά 86.

Παράλληλα, σημειώθηκε, οι δυνάμεις της ενσωμάτωσης προσπαθούν να αποκλείσουν τα ταξικά σωματεία καλώντας τα να πληρώσουν τις συνδρομές τους στο ΕΚΘ ενώ την ίδια ώρα καλούν τα σωματεία που ελέγχει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός να μην πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ