Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Νέα απεργία σήμερα των εργαζομένων με stage

Ολοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται σταθερή και μόνιμη εργασία, σημειώνει σε Ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα
Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα
Η αποφασιστικότητα με την οποία όλο και πλατύτερα τμήματα εργαζομένων συμμετέχουν στο συντονισμό της πάλης για σταθερή και μόνιμη εργασία αποτυπώνεται στις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται καθημερινά. Χτες, συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου από διάφορους φορείς του Δημοσίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στη Βουλή, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και για το δικαίωμα στην εργασία.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι με stage όλης της χώρας προχωρούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις έξω από τις έδρες των νομαρχιών, στις 8.30 π.μ., διεκδικώντας σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων με stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, καμιά απόλυση. Στην Αθήνα οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα από όπου θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού έχει οριστεί στο Αγαλμα Βενιζέλου, από όπου θα γίνει πορεία στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε χτες στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας. Την ολόπλευρη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για το δικαίωμά τους στη δουλειά μετέφερε στη χτεσινή κινητοποίηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι αποτελεί πάγια θέση του ΚΚΕ η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως επισημαίνει και η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προχτές στον πρωθυπουργό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ακόμα αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Την ώρα της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία των συμβασιούχων συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Το προεδρείο δήλωσε υποκριτικά ότι στέκεται στο πλευρό τους την ίδια ώρα που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στηρίζει τις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Ακόμα, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα. Μετά την κινητοποίηση συνεδρίασε το Συντονιστικό των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, αποφασίζοντας νέα πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Νοέμβρη, με αίτημα μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στη Λάρισα, οι συμβασιούχοι έργου και προγραμμάτων στους δήμους του νομού προχώρησαν χτες σε απεργία και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την απεργία κήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, ενώ οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων τους. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Αύριο, στις 6 μ.μ., θα γίνει, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, πανθεσσαλική σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί στους τέσσερις νομούς, για τον περαιτέρω συντονισμό της αγωνιστικής δράσης τους. Αύριο, επίσης, η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Θριασίου διοργανώνουν σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας (Χαριλάου 30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ