Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πειρατεία σε πλοίο με Ελληνες ναυτεργάτες

Πειρατεία σε πλοίο με τρεις Ελληνες ναυτεργάτες εκδηλώθηκε χτες το πρωί ανοιχτά της θάλασσας στις Σεϋχέλλες. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «FILITSA», σημαίας Marshal lIslands που έπλεε 400 ναυτικά μίλια ΒΑ από τις Σεϋχέλλες, με 22 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων τρεις Ελληνες (πλοίαρχος, υποπλοίαρχος και Α' μηχανικός). Το πλοίο, το οποίο ήταν φορτωμένο με λίπασμα, είχε αποπλεύσει από το Κουβέιτ με τελικό προορισμό το λιμάνι του Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μόλις η πληροφορία έφτασε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και η οποία ενημέρωσε τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το ΕΚΣΕΔ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση Κέντρα, καθώς επίσης και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ