Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10526

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιδίωξη η ολόπλευρη ενίσχυση της δράσης του

Σταθμό, για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης, αποτελούν τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις.


ΣΕΛ.  9
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών

Αποκαλύπτεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και ζητείται η άμεση προώθηση μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας αγροτιάς.


ΣΕΛ.  17

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ με αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης

ΚΚΕ: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι βιολογικές ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας, η προστασία της μητρότητας, η ένταση της ανισοτιμίας τους στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα επιβάλλουν τη διατήρηση της 5ετούς διαφοράς, όπως και την απαλλαγή των γυναικών από βαριές και ανθυγιεινές εργασίες

Η κυβέρνηση επιτίθεται με ένταση εξισώνοντας τα όρια ηλικίας ανδρών - γυναικών. Η αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης στα 65, σημαίνει αύξηση από 5-17 χρόνια για τις γυναίκες γενικά και γι' αυτές με ανήλικα παιδιά και πολύτεκνες που εργάζονται στο δημόσιο. Αποτελεί πρόκληση ότι, στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων, καταργούν την 5ετή διαφορά μεταξύ γυναικών-ανδρών. Ολες οι εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενες στην πόλη και το χωριό, να ξεσηκωθούν, μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Να αντεπιτεθούν διεκδικώντας:

  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες και στα 50 για όσες εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, κατοχύρωσή τους. Καμιά αύξηση στα όρια ηλικίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατοχύρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας και ανεξαρτήτως ηλικίας με 30 χρόνια εργασίας.
  • Απαγόρευση της νυχτερινής δουλειάς των γυναικών στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία. Απαγόρευση της νυχτερινής δουλειάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας.
  • Αδεια κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας ίδια και ίση για όλες τις εργαζόμενες, 2 μήνες πριν και 6 μήνες μετά τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα. Γονική άδεια για τη μητέρα ή τον πατέρα, ένα χρόνο για κάθε παιδί, με πλήρη μισθό, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

ΣΕΛ.  6   -   7

Απειθαρχία - ανυπακοή

«Ανακοινώνουμε την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, ότι δεν ελήφθη αποτελεσματική δράση για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος», δήλωσε προχτές ο Κοινοτικός επίτροπος Χ. Αλμούνια. Η Κομισιόν, τόνισε, περιμένει με «μεγάλο ενδιαφέρον» τον προϋπολογισμό και το τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας, προσθέτοντας ότι «απαιτούνται εξαιρετικά φιλόδοξες δράσεις από τις ελληνικές αρχές και μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές». Το επόμενο βήμα ήταν ο αποπροσανατολιστικός «σικέ» καυγάς που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τις «προσωπικές πολιτικές» ευθύνες σχετικά με τα λεγόμενα «πλαστά» στοιχεία που δόθηκαν στην ΕΕ για τo έλλειμμα και το χρέος, την «κακή εικόνα» που δόθηκε από τη ΝΔ στην ΕΕ, φτάνοντας έως και την «εξεταστική επιτροπή» γι' αυτό το ζήτημα. Στόχος ο αποπροσανατολισμός από το βασικό ζήτημα, τη νέα σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη συμπίεση των μισθών, τη βαριά φορολογία και η συγκάλυψη του γεγονότος της απεριόριστης ενίσχυσης του κεφαλαίου που δημιουργεί τα ελλείμματα. Για το λαό μια διέξοδος υπάρχει. Απειθαρχία, ανυπακοή σε ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κεφάλαιο, διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των αναγκών του.



Δραστηριότητες για το τείχος και ωμά ψέματα στα σχολεία

ΣΕΛ.  26
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε σύγκρουση οι δυο γραμμές στο εργατικό κίνημα

ΣΕΛ.  21
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Με τους όρους της ΕΕ και της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  25
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ KO ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό, με ομιλητή τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ