Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επαγρύπνηση και ετοιμότητα

Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής είναι μία ακόμα προβοκατόρικη πράξη, που, μάλιστα, έρχεται λίγες μέρες μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανάγκη να παρθούν κατασταλτικά μέτρα στο όνομα - δήθεν - της προστασίας του πολίτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την επίθεση, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός έκαναν λόγο για «πολύ επικίνδυνα πράγματα», πως «δεν χωρούν ιδεοληψίες και στερεότυπα, γιατί έτσι δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση», και για «νέα αντιτρομοκρατική πολιτική». Με άλλα λόγια, στο όνομα της αντιμετώπισης της δράσης προβοκατόρικων ομάδων, που είτε δημιουργούνται είτε χρησιμοποιούνται από διάφορες κρατικές και ιμπεριαλιστικές υπηρεσίες, θα στηθεί ένας τεράστιος κατασταλτικός κλοιός. Τα σχέδια είναι ήδη έτοιμα ακόμα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό που χρειάζονται οι μηχανισμοί του αστικού κράτους είναι να γίνει ...δουλειά ώστε να διαμορφωθεί κοινωνική συνείδηση ότι αυτά τα μέτρα είναι αναγκαία και να γίνουν αποδεκτά από το λαό.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η δράση ομάδων κουκουλοφόρων τον περασμένο Δεκέμβρη, η δολοφονία αστυνομικού στο υπουργείο Πολιτισμού, η επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ και μια σειρά άλλες προβοκατόρικες δράσεις οδήγησαν στο να παρθούν μέτρα εκτεταμένης παρακολούθησης μέσω των κινητών, στη δημιουργία τράπεζας DNA και άλλα αντίστοιχα μέτρα. Επίσης δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στην τότε χρονική συγκυρία, πάρθηκαν και άλλα μέτρα από την αστική Δικαιοσύνη. Οπως: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπέρ της χρήσης χειροβομβίδων που εκτοξεύουν θραύσματα καουτσούκ κατά διαδηλωτών. Παρέμβαση του ίδιου υπέρ της πολυεθνικής «Τζάμπο» που με έγγραφο - εντολή προς τους εισαγγελείς χαρακτήριζε «εγκλήματα» τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και ζητούσε την ποινικοποίησή τους. Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για χτύπημα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Μήπως, όλα τα παραπάνω δεν έγιναν δήθεν στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας; Μήπως, όλη η αστική προπαγάνδα, με αφορμή προβοκατόρικες ενέργειες, δεν επιχειρηματολογεί για τη διασύνδεση «τρομοκρατίας» και των κυκλωμάτων οργανωμένου εγκλήματος, προετοιμάζοντας το έδαφος για να συνδέει αργότερα την πολιτική δράση με το κοινό ποινικό έγκλημα; Ηδη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καλλιεργήσει στο λαό μια αντίληψη όχι μόνο ανοχής, αλλά και συμφωνίας με τα κατασταλτικά μέτρα που έχει εξαγγείλει ότι θα πάρει. Η προπαγάνδα που προβάλλεται ότι για να υπάρχει «ασφάλεια του πολίτη» πρέπει να περισταλούν λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, είναι επικίνδυνη. Ο σκοπός τους είναι να υποταχτεί ο λαός καλλιεργώντας ψυχολογία τρόμου με τη δράση προβοκατόρων. Και στο όνομα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, της δράσης μηχανισμών να απεμπολήσουν το δικαίωμα να διεκδικούν την ικανοποίηση των αναγκών τους. Και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης και ολομέτωπης επίθεσης ενάντιά τους από την πλουτοκρατία.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Τα σχέδια της άρχουσας τάξης τα περιλαμβάνουν όλα. Και είναι σχέδια αδίστακτα. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να τσακίσουν την οργάνωση του λαού στην κατεύθυνση της διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματά τους που συνδέεται με την αντιμονοπωλιακή πολιτική του οργανωμένου λαού σε σύγκρουση με τη βάρβαρη εξουσία του κεφαλαίου. Για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Οπου ο πλούτος που θα παράγουν οι εργαζόμενοι θα ανήκει σε όλη την κοινωνία. Προκειμένου λοιπόν να ανακόψουν την οργάνωση του λαού σε αυτή την κατεύθυνση δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ