Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σε αντιαγροτική ρότα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο κι αν επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εμφανίσει φιλοαγροτικό πρόσωπο, δεν μπορεί να κρύψει ότι είναι δέσμια της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ. Από τις ίδιες τις προγραμματικές δηλώσεις της φαίνεται πως η ίδια αντιαγροτική κοινοτική πολιτική θα συνεχιστεί με χειρότερη μορφή, αφού συνυπάρχουν οι χειρότεροι στόχοι της ΕΕ για τη φτωχή αγροτιά και η καπιταλιστική οικονομική κρίση, που θα πληρώσουν μαζί με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους, οι μικροί και φτωχομεσαίοι αγρότες.

Προωθείται το μοντέλο της μεγάλης αγροτικής καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης και το διώξιμο μικρομεσαίων αγροτών, των φτωχών αγροτών που κάνουν και άλλες δουλειές για να συμπληρώσουν το εισόδημα. Δεν προστατεύεται η ντόπια παραγωγή για την κάλυψη των εγχώριων διατροφικών αναγκών, καθώς και από τις εισαγωγές, αν και υπάρχουν οι εδαφοκλιματολογικές συνθήκες και η εργασιακή πείρα του λαού μας.

Είναι φανερό σε πρώτη φάση ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, φορτώνοντας τα όποια προβλήματα στην κακή διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Το αποτέλεσμα όμως και της πολιτικής που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ θα είναι η φτώχεια, το ξεκλήρισμα, η ανεργία και η ερήμωση της υπαίθρου.

Από την άλλη η θέση του ΚΚΕ για ανάπτυξη της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας, που θα εξυπηρετεί και θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και όχι τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους, ενισχύει τη συμμαχία της φτωχής αγροτιάς με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους και την πάλη ενάντια στα μονοπώλια, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και προϋποθέτει το πέρασμα της εξουσίας στο λαό, τη λαϊκή εξουσία και όχι την κυβερνητική εναλλαγή στην αστική εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ