Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10515

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Λιτότητα και νέες εργασιακές ανατροπές για τους λαούς

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε την υπογραφή της σε αποφάσεις που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τους όρους με τους οποίους ζουν και βγάζουν το μεροκάματο εκατομμύρια εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ για ένα ρωμαλέο αντιμονοπωλιακό κίνημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την προβοκατόρικη προκήρυξη σχετικά με την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής

Η «προκήρυξη» αυτών που πλαστογραφούν ονόματα και σύμβολα των λαϊκών αγώνων, όπως το όνομα της ηρωικής αντιστασιακής Ο.Π.Λ.Α., και που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ερχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών. Οτι το πραγματικό κίνητρο της δράσης τους υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, όπως η συκοφάντηση του επαναστατικού, λαϊκού κινήματος, η δικαιολόγηση μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του. Επιχειρούν να ταυτίσουν την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με το μαζικό λαϊκό επαναστατικό αγώνα που πραγματικά στρέφεται κατά του καπιταλισμού. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους να επαγρυπνούν. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και συνολικά της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου εργατικού λαϊκού κινήματος, που έχει στο στόχαστρό του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  3

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Λαϊκή απαίτηση να καταργηθούν όλα τα διόδια

Με μια δυναμική κινητοποίηση και το συμβολικό μπλοκάρισμα 13 σταθμών διοδίων που βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απαίτησαν να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις λαϊκής αφαίμαξης τύπου ΣΔΙΤ, που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, και χαρατσώνουν πολλαπλά το λαό και για την κατασκευή και για τη χρήση των έργων.


ΣΕΛ.  23


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΑΓΕ»
Νέα 48ωρη απεργία από αύριο

ΣΕΛ.  9
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απεργία στις 26 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σημαιοφόρος του ιμπεριαλιστικού δόγματος του ΟΑΣΕ

ΣΕΛ.  12
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Στις 3 Νοέμβρη το αγωνιστικό ραντεβού

ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ