Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέλαση με ΝΑΤΟικό καπέλο στη Θεσσαλονίκη

Ο Ελληνας αξιωματικός που είχε το «γενικό πρόσταγμα» αναφέρθηκε σαν επιτελάρχης του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Γ' Σώματος Στρατού

Δηλωτικός της ολοένα και μεγαλύτερης ενσωμάτωσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε ο αξιωματικός που είχε το «γενικό πρόσταγμα» στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Δηλωτικός της ολοένα και μεγαλύτερης ενσωμάτωσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε ο αξιωματικός που είχε το «γενικό πρόσταγμα» στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης
«Γενικό πρόσταγμα» με ΝΑΤΟικό καπέλο είχε η στρατιωτική παρέλαση που έγινε την Τετάρτη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, στη Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το «γενικό πρόσταγμα» είχε φέτος ο επιτελάρχης του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου που εδρεύει στην πόλη με την επωνυμία Γ' ΣΣ/NDC/GR. Δηλαδή, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, του εγκληματικού ΝΑΤΟ, ανέλαβε να «τιμήσει» τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην τότε «νέα τάξη» του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού! Πρόκειται για μια ακόμα συμβολή, μέσω της απονεύρωσης του πραγματικού νοήματος της αντιφασιστικής νίκης, στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας, που συστηματικά επιχειρείται τελευταία από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Ο εν λόγω Ελληνας αξιωματικός, μετά το πέρας της παρέλασης, αναφέρθηκε υψηλόφωνα, όπως προβλέπεται, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφωνώντας την ιδιότητά του και τα αρχικά γράμματα του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, αυτά στην αγγλική γλώσσα! Είναι το Στρατηγείο, που την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, κατά τη σύνοδο των ΝΑΤΟικών ομολόγων του, διαβεβαίωνε πως η Ελλάδα το έχει θέσει στη διάθεση του ΝΑΤΟ. Το NDC/GR αποτελεί μετεξέλιξη του παλιού Γ' Σώματος Στρατού, οι εγκαταστάσεις του οποίου στη Θεσσαλονίκη προσφέρθηκαν στο ΝΑΤΟ. Το Γ' ΣΣ δεν υφίσταται σαν εθνικός σχηματισμός, αλλά μόνο σαν ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, απλά ο επιτελάρχης του έχει διπλή ιδιότητα, του Ελληνα αξιωματικού και του ΝΑΤΟικού αξιωματικού.

Υπό αυτές τις συνθήκες ηχούν διαφορετικά οι δηλώσεις του Κ. Παπούλια, ο οποίος, μετά την παρέλαση και αφού προηγουμένως του είχε αναφερθεί η ολοκλήρωσή της από τον επιτελάρχη του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, έκανε αναφορά στα μηνύματα του έπους του '40 και της Εθνικής Αντίστασης. «Ο αγώνας, είπε, συνεχίζεται σήμερα σε πολλά επίπεδα, για την υπεράσπιση της πατρίδας και της εδαφικής της ακεραιότητας, για ένα καλύτερο περιβάλλον, για καλύτερη υγεία, για καλύτερη παιδεία, για μια καινούρια κοινωνική συνείδηση, συνείδηση αλληλεγγύης για τον αδύναμο και τον κατατρεγμένο, για τη δημιουργία μιας πατρίδας που θα αγκαλιάζει όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους που ζουν με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής».

Κήρυγμα υποταγής

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το κήρυγμα του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλου, για «εθνική ομοψυχία», προκειμένου να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα: «Το μήνυμα της ημέρας, είπε, είναι πως οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, αισιόδοξοι και υπερήφανοι. Αυτό όμως απαιτεί μια πανεθνική προσπάθεια. Αυτή την προσπάθεια διευθύνει η κυβέρνηση και σε αυτήν την προσπάθεια απευθύνουμε πρόσκληση να συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες και οι Ελληνίδες, χωρίς καμία πολιτική διάκριση, με στόχο να κάνουμε την πατρίδα μας ισχυρότερη, ανταγωνιστικότερη, καλύτερη για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας».

Οι παραπάνω αναφορές, εκτός από πρόκληση και ωμή δημαγωγία, αποτελούν υποκρισία και συνειδητή συγκάλυψη μιας ανοιχτής προσβολής στη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν μέσα από την παλλαϊκή Εθνική Αντίσταση για την απελευθέρωση της χώρας, την ήττα του γερμανοϊταλικού φασισμού. Είναι πρόκληση που σηματοδοτεί τον παραπέρα εθνικό αποχρωματισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την πλήρη ενσωμάτωσή τους στις ΝΑΤΟικές δομές. Πολιτικές που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ