Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΤΟ θέμα με την «καταγραφή» των πραγματικών δημοσιονομικών μεγεθών εκεί στο υπουργείο Οικονομίας; Γιατί να απασχολήσουν τόσο κόσμο να κάθεται να μετράει και να αποτιμά στοιχεία;

Μπορούμε εμείς από τώρα να τους πούμε το αποτέλεσμα, γιατί με - κάποιο ...μαγικό και υπερφυσικό τρόπο - το ξέρουμε!

Εχει, λοιπόν, ως εξής: Η κατάσταση στην οικονομία είναι τραγική. Η ΝΔ είπε ψέματα για το έλλειμμα και τις κρατικές δαπάνες και απαιτείται σφιχτή οικονομική πολιτική, προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο!

Το βρήκαμε; Προφανώς, ναι. Συνακόλουθα μπορούμε να σας πούμε τα μέτρα που θα παρθούν: Μειωμένη εισοδηματική πολιτική, αύξηση της φορολογίας, συγκράτηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση των επιδοτήσεων για προσέλκυση κεφαλαίων.

Τελικά, δεν είναι και πολύ δύσκολο να είσαι ...οικονομολόγος (και, μάλιστα, διεθνούς επιπέδου), όταν πρόκειται για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Ολο τα ίδια λένε και όλο τα ίδια κάνουν.

Μόνο τους ...συμβούλους, που συστήνουν τα μέτρα, αλλάζουν κατά καιρούς. Ετσι, για να έχουμε κόσμο να πληρώνουμε...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ: Θα αποσύρει τις εξωτερικές φρουρές από τα αστυνομικά τμήματα ο Μ. Χρυσοχοΐδης, διότι - όπως είπε - είναι «κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών» (δηλαδή ...ΚΕΠ!) και όχι φρούρια!

Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι έχει ένα δίκιο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις πολιτών, όπως οι οικονομικοί μετανάστες, συλληφθέντες διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές, συνδικαλιστές, η ...«εξυπηρέτηση» έχει υπάρξει άμεση και με ιδιαίτερο ζήλο.

Ιδίως σε θέματα τρομοκράτησης, ξυλοδαρμών, συλλήψεων για συνδικαλιστική δράση, δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή καθυστέρηση και κανένα γραφειοκρατικό κόλλημα. Ολα γίνονται ταχύτατα ...


Γρηγοριάδης Κώστας

Μόνο όταν χρειάζεται να εκδοθεί κανένα διαβατήριο («αντιτρομοκρατικών» προδιαγραφών εννοείται) ή καμιά ταυτότητα, οι αναμονές και οι ουρές είναι τεράστιες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ