Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε ευθεία σύγκρουση με τις λαϊκές ανάγκες

Να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα για το δήθεν διαφορετικό πρόσωπο της σοσιαλδημοκρατίας, επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά και να θολώσει τα νερά γύρω από το σύνολο των αντιλαϊκών θέσεων και προτάσεων που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι ομοϊδεάτες του στην ΕΕ. Ο Ελληνας πρωθυπουργός συμμετείχε χτες το πρωί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο συνεδρίασε στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Γκ. Μπράουν, της Ισπανίας Χ. Θαπατέρο, της Πορτογαλίας Χ. Σόκρατες και της Σλοβακίας Ρ. Φίτσο.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση, υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης, οι προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και η Συνθήκη της Λισαβόνας. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές «θέλουν μια Ευρώπη της συνοχής» και προκλητικά ισχυρίστηκε ότι «στηρίζουν πολιτικές που θα δώσουν δουλειές για όλους, στηρίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μια ευρωπαϊκή κοινωνία, η οποία θα κοιτάζει τον άνθρωπο».

Λίγη ώρα αργότερα, μαζί με τους υπόλοιπους «σοσιαλιστές» πρωθυπουργούς, ο Γ. Παπανδρέου προσυπέγραψε το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής που προωθούσε τη μερική απασχόληση και τις ενεργητικές πολιτικές, τη διά βίου μάθηση και εκπαίδευση, υποθηκεύοντας το μέλλον εκατομμυρίων εργαζομένων. Εξάλλου, ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλώντας προχτές στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Σουηδίας, σημείωσε ότι στόχος των «σοσιαλιστών είναι να αυξήσουν την προσαρμογή των εργαζομένων στη ζήτηση της αγοράς που διαρκώς αλλάζει». Να μάθουν να ζουν δηλαδή, μερικώς εργαζόμενοι, μερικώς ασφαλισμένοι και μερικώς αμειβόμενοι!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ