Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΚΟΠΙΑ.-- Αυξάνονται οι έντονες αντιδράσεις αλβανικών κομμάτων και οργανώσεων της αλβανικής κοινότητας στην ΠΓΔΜ για τη νέα έκδοση της «Μακεδονικής Εγκυκλοπαίδειας» από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ (MANU), η οποία, όπως καταγγέλλουν οι Aλβανοί, περιλαμβάνει «ιστορικές ανακρίβειες» και «μειωτικούς χαρακτηρισμούς» για την αλβανική μειονότητα της χώρας.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ο Κενυάτης υπουργός Εξωτερικών Μόσες Ουετάνγκουλα επέκρινε χτες τις «καουμπόικες» επιδρομές που πραγματοποίησε ο στρατός των ΗΠΑ την περασμένη βδομάδα στη Σομαλία κατά τις οποίες σκοτώθηκε στέλεχος της «Αλ Κάιντα» στο Κέρας της Αφρικής.

ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ.-- Το Εθνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Καταστροφών της Μοζαμβίκης ανακοίνωσε χτες ότι περίπου 275.000 άτομα χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια, εξαιτίας της σοβαρής ξηρασίας που προκάλεσε καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών στις νότιες επαρχίες Μαπούτο, Γάζα και Ινχαμπάνε.

ΝΤΑΚΑΡ.-- Πάνω από 190 άτομα έχουν πνιγεί απ' τις πλημμύρες που πλήττουν εδώ και τρεις μήνες τη δυτική Αφρική ανακοίνωσε χτες αξιωματούχος του ΟΗΕ στη Σενεγάλη, προσθέτοντας ότι οι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε τουλάχιστον 636.000 άτομα.

ΧΑΓΗ.-- Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία αντιδρά σε αίτημα εισαγγελέων του ΟΗΕ να συντομεύουν τη διαδικασία κατηγοριών κατά του Σερβοβόσνιου πρώην ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς ώστε να μην πάρει πάνω από χρόνο η διεξαγωγή της επικείμενης δίκης του...Οι δικαστές του ΔΠΔ ανταπάντησαν ότι εάν υποχρεωθούν να συνοψίσουν τις 11 κατηγορίες εναντίον του Κάρατζιτς τότε «θα θυσιαστεί» σημαντικό μέρος απ' την ουσία της υπόθεσης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο ηγέτης της οργάνωσης «Αυτοδιάθεση» των Κοσσοβάρων Αλβανών, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε χτες ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία κατά της επικείμενης διεξαγωγής των τοπικών εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο στις 15 Νοεμβρίου, «ώστε να αντιληφθεί ο κόσμος ότι η ψήφος του απλά βοηθά τους πολιτικούς να κερδίζουν περισσότερα χρήματα»...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ισλαμιστές ένοπλοι της οργάνωσης «Σεμπάαμπ» στη Σομαλία δημοσιοποίησαν χτες βίντεο στο οποίο δηλώνουν την αφοσίωσή τους στον αρχηγό της «Αλ Κάιντα» Οσάμα μπιν Λάντεν, λέγοντας ότι είναι «στην υπηρεσία του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ