Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ενίσχυση της κατοχής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Την αντίθεσή της στην έκθεση του Αμερικανού στρατηγού, επικεφαλής των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σε δηλώσεις της σε ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι σέβεται τις απόψεις του στρατηγού, που ζητούν αύξηση των κατοχικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, ωστόσο «υπάρχουν και άλλες αναλύσεις από στρατιωτικούς ειδικούς που υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο» και θα ληφθούν υπόψη.

Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι θέλει περισσότερο χρόνο, ώστε να εξετάσει την στρατηγική της σχετικά με την κατοχή του Αφγανιστάν, με στόχο την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου προς όφελός της, τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά, δεδομένης και της δυσαρέσκειας που έχουν προκαλέσει οι αυξημένες απώλειες σε Αμερικανούς κατοχικούς στρατιώτες και αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να τάσσεται πλέον κατά του πολέμου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων, αρκετοί είναι οι στρατηγοί και οι αξιωματούχοι, που προτείνουν κλιμάκωση και ενίσχυση των πυραυλικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στο Πακιστάν και άλλους «παραδείσους» της «αλ Κάιντα», ως εναλλακτική...

Υπέρ της αύξηση των κατοχικών δυνάμεων στη χώρα του δηλώνει και ο εγκάθετος Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι. Εκ μέρους των «συμμάχων» της κατοχής, πρόθυμος να μην αποσύρει τα στρατεύματά του δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ, ενώ η Ιταλία δηλώνει ότι «προς το παρόν» δεν προτίθεται να αυξήσει τις δυνάμεις της στο Αφγανιστάν. Αντίθετοι με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και την εμπλοκή της χώρας τους σε αυτόν δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις και οι Πολωνοί, με το 78% να ζητά απόσυρση των δυνάμεων της Πολωνίας.

Στο Πακιστάν, χτες, σημειώθηκε νέα επίθεση σε δημοτικό σχολείο θηλέων στα βορειοδυτικά της χώρας, που αποδίδεται σε «ισλαμιστές μαχητές», εντείνοντας την τρομοκρατία των γονιών, που πλέον επιλέγουν όλο και περισσότερο να κρατούν τα παιδιά σπίτι για να τα προστατέψουν. Ευτυχές χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε ώρα που το σχολείο ήταν κλειστό και δεν υπήρξαν θύματα.

Τέλος, ανακοίνωση σχετικά με την απαγωγή και ομηρία στο Πακιστάν, του Ελληνα εθελοντή Θανάση Λερούνη, δημοσιοποίησαν οι Γιατροί του Κόσμου, σημειώνοντας ότι τέτοια φαινόμενα δυναμιτίζουν τη δυνατότητα εθελοντικής παρέμβασης και ζητούν την απελευθέρωση του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ