Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Στο φουλ» οι μηχανές για την επιτυχία του

Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να στρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις, όπως καταγράφουν οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ. Εντατικές προετοιμασίες σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία

Υπόθεση κάθε εργάτη πρέπει να γίνει η επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου
Υπόθεση κάθε εργάτη πρέπει να γίνει η επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου
Ολο και περισσότεροι εργάτες και εργάτριες, αγρότες, μικρομεσαίσοι, νέοι, φοιτητές και σπουδαστές δίνουν ραντεβού στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντριβανίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν αντίστοιχα σε μικρομεσαίους αγρότες και εμπόρους και βιοτέχνες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.

Μια μέρα πριν την κινητοποίηση, την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ΕΚΘ, όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι εξορμήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά από κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά της υπαίθρου, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, καταγράφουν θετικό κλίμα για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, καθώς όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν την ανάγκη να στρατευθούν με το ταξικό κίνημα στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που υπαγορεύει η ΕΕ του κεφαλαίου και υλοποιούν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου.

Αλλωστε, το ότι δεν υπάρχει περιθώριο για καμιά αναμονή, το ότι πρέπει άμεσα οι εργάτες να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που τους εγγυάται μόνο ανασφάλεια, ανεργία, φτώχεια αναδεικνύει και η εικόνα που έρχεται από το ίδιο το πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς, όπου η επίθεση της εργοδοσίας εντείνεται. Τελευταία κρούσματα η απόλυση που έγινε στη βιομηχανία χρωμάτων «Μπεληγιάννη» στη Θέρμη, αλλά και οι πέντε απολύσεις στην υαλουργία «ΠΡΙΣΜΑ», στη Σίνδο.

Τα αγωνιστικά τους βήματα ενώνουν το επόμενο Σάββατο όσοι δέχονται την επίθεση των μονοπωλίων και των υπηρετών τους
Τα αγωνιστικά τους βήματα ενώνουν το επόμενο Σάββατο όσοι δέχονται την επίθεση των μονοπωλίων και των υπηρετών τους
Τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της «ΑΜΑΣΑ» που συνεχίζουν τον αγώνα τους διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους χώρους δουλειάς.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, καλεί τους κλωστοϋφαντουργούς η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα Κλωστήρια Νάουσας της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» (ΕΝΚΛΩ). Παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των σωματείων τους, που ακολουθώντας την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μπήκαν στο δρόμο της συναίνεσης και της υποταγής, με βάση τα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων, οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας. Μαζί με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το ταξικό κίνημα παλεύουν για να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη γίνει καμία απόλυση, να πληρωθούν τώρα όλα τα χρωστούμενα, κανονική πληρωμή κάθε μήνα.

Μέσα από το κάλεσμά τους για το συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πάει άλλο. Αναδεικνύεται η ανάγκη ανάπτυξης αγώνων, που στόχο θα έχουν τα δικά μας συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του Λαναρά».

Ετοιμάζονται και στη Θεσσαλία

Οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ εντείνονται και στη Θεσσαλία, όπου κάλεσμα να δώσουν δυναμικό «παρών» απευθύνουν στους μικρομεσαίους αγρότες οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΠΑΣΥ.

Στη Λάρισα καθημερινά κλιμάκια συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς ώστε το κάλεσμα να φτάσει παντού.

Προσκλητήριο μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο σε όλα τα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας, απηύθυναν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, Β. Κρανιάς, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Οπως τόνισαν, η εργατική τάξη και η αγροτιά όχι μόνο δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, αλλά αν δεν ξεσηκωθούν για ν' αντιπαλέψουν την πολιτική τους, τους περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες. Και υπογράμμισαν ότι η συμμαχία και η κοινή δράση τους ενάντια στην ίδια την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που γεννά τα προβλήματά τους, είναι η μόνη διέξοδος.

Και στα Τρίκαλα, να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο κάλεσαν τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα του νομού, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός! `Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!(2023-09-09 00:00:00.0)
Προχωρούν οι ετοιμασίες για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ(2018-08-28 00:00:00.0)
Την ανάγκη της λαϊκής οργάνωσης αναδεικνύουν οι εξορμήσεις(2010-09-04 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο(2009-01-29 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης σε πόλεις και χωριά(2005-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ