Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Βούλιαξέ τους, τώρα είναι η ώρα

Πανικός! Η χώρα έχει πέσει σε κατάσταση ακυβερνησίας. Ακόμα χειρότερα, ο τόπος βρίσκεται σε κατάσταση απραξίας!

Μην ξέροντας τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, σε φοιτητές ζητάνε 400 ευρώ για μια τρώγλη. Σου λέει πάνω στην αναμπουμπούλα, όπου τους πιάσω. Οι κεφαλοκυνηγοί, οι εταιρείες δηλαδή που κυνηγάνε τους πελάτες των τραπεζών, τη στήνουν έξω από σπίτια οφειλετών μέρες πριν τη λήξη της δόσης. Τους ενημερώνουν ότι η τράπεζα έχει μια ολοκαίνουρια θηλιά να τους προσφέρει. Οι εμποροβιομήνανοι θέλουν τρεις μέρες δουλειά και μείωση μισθών και η κυβέρνηση το κάνει. Θέλουν να επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές και η κυβέρνηση το κάνει. Θέλουν υγεία εμπορευματοποιημένη και η κυβέρνηση το κάνει. Θέλουν παραπέρα ελαστικοποίηση της δουλειάς και η κυβέρνηση το κάνει. Ποιο χάος λοιπόν και ποια ακυβερνησία; Και το ΠΑΣΟΚ τα ίδια έκανε και υποστηρίζει. Αλλά μιλά για κυβερνητικό χάος γιατί θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Οι πιο ωραίοι είναι οι έμποροι. Στις διαφημίσεις των προϊόντων αναφέρουν τιμή «προ ΦΠΑ» κι αφού εισπράξουν τον ΦΠΑ, στη συνέχεια δεν τον αποδίδουν δηλώνοντας αθώα αθώα ότι άμα αποδώσουν τον ΦΠΑ στην Εφορία θα κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Είναι μια απόλυτη ακυβερνησία. Η χαρά των λαϊκιστών. Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι για την αντιμετώπιση της γρίπης πρέπει μέσα στις τάξεις το ένα παιδί να κάθεται σε απόσταση δύο μέτρων από το άλλο, που σημαίνει κάθε τάξη και 10 παιδιά, αυτοί έτρεξαν να καρφώσουν ότι στις τάξεις είναι στοιβαγμένα 25 και 30 παιδιά. Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση να ζητήσει να σφουγγαρίζονται οι αίθουσες σε κάθε διάλειμμα, αυτοί αμέσως να πουν ότι δεν έχουν προσληφθεί καθαρίστριες. Και τόσες εταιρείες που νοικιάζουν εργάτες, τι θα κάνουν κύριε, θα κλείσουν; Μια γρίπη περιμένουνε για να πουλήσουν φτηνό κρέας που πλένει, σφουγγαρίζει και δε βογκάει.

Και σα να μη φτάνει τόση ακυβερνησί, έχεις και τους άλλους, που στην αναμπουμπούλα χαίρονται να σου λένε στους καφενέδες: «ρε, κάθε μέρα εκλογές, μπορούμε να έχουμε; Μόνο τότε δίνουνε κανένα επίδομα». Αυτοί είναι οι κυνικοί.

Υπάρχουν και κάτι παράξενοι. Λένε: Να διασκεδάσουμε το παιχνίδι της δημοκρατίας. Ετσι κι αλλιώς το αφεντικό κυβερνά και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ. Ετσι κι αλλιώς 1.400 ευρώ μισθό αν δεν ματώσεις για να τον κατακτήσεις δεν θα τον δεις. Ετσι κι αλλιώς το παιδί θα το ταΐζεις μέχρι να βγει στη σύνταξη ως άπορο. Ετσι κι αλλιώς εσύ στη σύνταξη δεν θα βγεις. Ε, απόλαυσε το παιχνίδι της δημοκρατίας. Κάθε μέρα εκλογές. Κι άστους να ψάχνουν σταθερότητα. Η πιο ωραία σταθερότητα είναι η αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα.

Κάτι τέτοια αποσταθεροποιητικά λένε οι Κουκουέδες, τα διαβάζουν και παθαίνουν κάτι στο συγκρότημα - ένα είναι το συγκρότημα - και βγαίνουν στο «Βήμα» η Λώρα Κέζα και στα «ΝΕΑ» ο Δημήτρης Δανίκας με διαπιστώσεις ότι τελικά οι οικοπεδοφάγοι στα βουνά είναι κάτι αριστεροί που στην αναμπουμπούλα χαίρονται.

Ας το πάρουμε αλλιώς: Από πότε «ο τόπος» είναι το συμφέρον της αστικής τάξης, από πότε η αστική τάξη είναι «λαός», από πότε η αγωνία της πλουτοκρατίας είναι αγωνία του εργάτη;

Πιο έντιμη φαντάζει η αγωνία του Ρίζου στον Αδέσμευτο που με τις πρόωρες κινδυνεύει κάτι να χάσει και σου λέει «μπάστα»...

Ακόμα καλύτερη η θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που χαιρετίζει τον Λαφοντέν στη Γερμανία, ο οποίος με τη σειρά του δηλώνει πως τώρα είναι η ώρα για κυβέρνηση με τη σοσιαλδημοκρατία. Σου λένε, κάτι ξέρουν καλύτερα οι πρώτοι διδάξαντες. Πάντα οι σοσιαλδημοκράτες κάνανε καλύτερη δουλειά στο ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης.

Τι λέει εκείνο το σύνθημα που γράψανε τη νύχτα στον τοίχο με μπογιά; Αντεπίθεση λαέ, τώρα ΚΚΕ!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλπικο δίλημμα(2012-03-27 00:00:00.0)
Για τη στιγμή να ετοιμάζεσαι(2009-02-06 00:00:00.0)
Η βδέλλα είναι παράσιτο(2008-08-23 00:00:00.0)
Τρομοκρατικό το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία»(2007-09-01 00:00:00.0)
Στον καιρό των νοικοκυραίων(2007-05-15 00:00:00.0)
Αποκούμπι(2004-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ