Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10465

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα για τη «νέα γρίπη» και δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας

Η «νέα γρίπη» αποτελεί πρόβλημα που αφορά ιδιαίτερα την εργατική τάξη και τη λαϊκή οικογένεια, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης. Το εργατικό, λαϊκό κίνημα να οργανώσει τη δράση για άμεσα μέτρα, ώστε να καλυφθούν έστω και τώρα κενά και ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για να μπορεί να προστατεύσει ολοκληρωμένα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα την υγεία όλου του πληθυσμού που κατοικεί ή βρίσκεται στη χώρα, χωρίς καμία εξαίρεση. Η χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων μέτρων να γίνει με κρατικές δαπάνες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων και του λαού.


ΣΕΛ.  7  -  8

ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια

Η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές

«Είναι γεγονός, είναι αλήθεια, ότι η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, που γίνεται με ευθύνη, βεβαίως, της κυβέρνησης, γίνεται ακριβώς λόγω της οξυμένης οικονομικής κρίσης. Η πλουτοκρατία του τόπου, οι επιχειρηματίες και βεβαίως και τα δύο κόμματά τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν από αυτές τις εκλογές, ο καθένας για λογαριασμό του, να βγει μια ισχυρή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ικανή να δώσει διέξοδο, όχι στο λαό, αλλά στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. Μια κυβέρνηση ικανή να πάρει καινούρια, πιο βάρβαρα, πιο άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος του εργαζόμενου λαού.

Πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι μια καλή ευκαιρία. Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να πάρουν μέτρα υπέρ του λαού, δεν θέλουν, δεν μπορούν, και με αυτή την έννοια, η μόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να τους χαλάσει τα σχέδια, να καταδικάσει και τους δύο, να τους αποδυναμώσει και να φέρει το λαό, το λαϊκό κίνημα ένα βήμα μπροστά, σε θέση επίθεσης, για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.

Για να γίνει δυνατός ο λαός, μία βασική προϋπόθεση είναι να βγει από τις εκλογές δυνατό το ΚΚΕ - αδύνατοι και οι δυο τους. Δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν λύση στα προβλήματα, γιατί πριν απ' όλα εφαρμόζουν, όπως γίνεται και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, την ίδια στρατηγική, την ίδια επιλογή, που είναι απολύτως ενταγμένη στη λογική του μεγάλου κεφαλαίου, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού. Και επομένως, ναι, είναι καλή ευκαιρία, η κάλπη να δώσει κάτι καινούριο, που δεν το έδωσαν οι ευρωεκλογές».


ΣΕΛ.  10  -  11

Associated Press

«ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ» ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ
Γενικευμένο φακέλωμα με τη συνενοχή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αντιμετώπιση όλων όσοι θέλουν να ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ως εν δυνάμει «τρομοκρατών». Φακέλωμα όλων των πληροφοριών που τους αφορούν προσωπικά και διάχυσή τους προς κάθε αμερικανική υπηρεσία καταστολής. Αμεση απέλαση από τις ΗΠΑ όποιων κρίνουν ανεπιθύμητους. Υποδομές της χώρας να μπαίνουν υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. Αυτά εγκρίθηκαν στη Βουλή με τις ψήφους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  9

Λαϊκή απόφαση

Στις εκλογές ο λαός να αποφασίσει: Συμβιβασμός και υποταγή στην πολιτική των μονοπωλιακών κερδών - είτε ασκείται από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ αυτή την ανάπτυξη προωθούν - ή ενίσχυση της πάλης ενάντια στα μονοπώλια, στους επιχειρηματικούς ομίλους και στα κόμματά τους; Ενίσχυση του διεκδικητικού αγώνα για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, του πολιτικού αγώνα για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού ή οπισθοδρόμηση στη διαιώνιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας; Στις εκλογές ο λαός να αποφασίσει με όραμα την προοπτική της ριζικής πολιτικής αλλαγής στο επίπεδο της εξουσίας και όχι εναλλαγή στην κυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να γίνει ένα βήμα μπροστά γι' αυτή την προοπτική, αν ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και καταφέρει να έχει μια αδύναμη και ετοιμόρροπη κυβέρνηση του κεφαλαίου - είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας - ανίσχυρο δικομματισμό και ισχυρό ΚΚΕ.



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντριβανίου

ΣΕΛ.  12  -  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ