Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Θέλουν να κρυφτούν μέσα στη λάσπη τους

Καίγονται λέει για διαφάνεια. Και ψάχνουν να βρουν ποιο κόμμα τα παίρνει από ποια επιχείρηση. Αγιος ο σκοπός.

Ας δούμε τη συνέπεια με την οποία αναζητούν την αλήθεια:

Γράφει αθώα αθώα ο Βότσης για «ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν». Το παίρνει ο Κοροβέσης κι ένα μήνα μετά ζητάει να δηλώσουν τα κόμματα στα οποία ο Βότσης αναφέρθηκε με «ανεπιβεβαίωτες φήμες», ότι δεν είναι ελέφαντες.

Πρόκειται για σκαστή προβοκάτσια. Αυτό που διερευνάται είναι ο ακριβής στόχος (αν και «ΤΟ ΒΗΜΑ» δε βαστιέται απ' τη χαρά του...).

Ας το πάρουμε από γύρω γύρω: Τι δε λέει αυτός που δήθεν καίγεται για τη διαφάνεια; Οτι είναι βουλευτής σ' ένα κόμμα στην Ελλάδα που στηρίζει ένα άλλο κόμμα στην Ευρώπη, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που με τη σειρά του έχει θεό την ΕΕ, όχι γενικά και αόριστα αλλά υπηρετώντας συγκεκριμένα τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Απόδειξη; Η παρακάτω αναφερόμενη ιστορία με την «IG Metal» και την οικογένεια Σέφερ για διακοπές συμβάσεων (δηλαδή απολύσεις) υποχρεωτική αργία, πρόωρη συνταξιοδότηση, μείωση μισθού κατά 17% για 28.000 εργαζόμενους. Με την υπογραφή του κόμματος του Λαφοντέν, του κόμματος δηλαδή γύρω από το οποίο κτίστηκε το ΚΕΑ στο οποίο μετέχει ο ΣΥΝ και χειροκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ του Κοροβέση.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την «Αριστερά» (το κόμμα του Λαφοντέν) ότι τα πήρε από την οικογένεια Σέφερ, αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να εκτιμήσει ότι αυτό το κόμμα υπηρέτησε τα συμφέροντα του κεφαλαίου και κατά συνέπεια πρέπει να καταψηφιστεί από τους εργάτες.

Κανείς απ' όσους υποκριτικά επικαλούνται τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων δεν ψάχνει να βρει τι κάνουν, για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ, γενικά στα συνδικάτα. Τι οικονομικό αντίκτυπο υπέρ του κεφαλαίου έχει κάθε υπογραφή τους κι ακόμα περισσότερο πόσο σακατεύει τους εργάτες η σιωπή των εργατοπατέρων. Πόσο αθώα, δηλαδή, είναι η προχτεσινή δήλωση του Πρωτόπαππα του ΠΑΣΟΚ ότι η συλλογική σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων πρέπει να είναι «προσαρμοσμένη στις σημερινές συνθήκες», δηλαδή να παίρνει υπόψη τη θέση των καπιταλιστών ότι δεν μπορούν να δίνουν αυξήσεις ενώ υπάρχει κρίση; Πόσο αθώα είναι η στάση των συνδικαλιστών τους στη «ΛΑΡΚΟ» που κοιτάνε τους εργάτες να καίγονται ζωντανοί προκειμένου να εξασφαλιστεί καλή τιμή πώλησης του εργοστασίου;

Οποιος ψάχνει για διαφάνεια δεν έχει παρά να κοιτάξει τις συλλογικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΓΣΕΕ. Για να δει ποιος τα δίνει στο κεφάλαιο, ποιος καταδικάζει εκατομμύρια εργάτες.

Ας αφήσουν τα σάπια περί διαφάνειας. Θέλουν τα πάντα μέσα στη λάσπη για να κρύβουν τη μπόχα τους. Αυτό που τους καίει είναι να περάσει «το όλοι ίδιοι είναι». Αυτό που τους καίει είναι να κάψουν την ελπίδα στα μυαλά των ανθρώπων. Να μην αγανακτεί κανείς όταν ένα παλικάρι 28 χρονών τσακίζεται μέσα στα ΕΛ.ΠΕ., να μην αντιδρά κανείς όταν ξανακαίγεται η Πάρνηθα και, στο τέλος τέλος, να αναγνωρίζεται και στον κάθε ομοτράπεζο της αστικής τάξης πρότερος έντιμος βίος.

Παριστάνουν τους αντίπαλους ενώ μένουν στο ίδιο σπίτι, δήθεν ξαφνιάζονται με τις θέσεις της ΕΕ, ενώ συμμετέχουν σ' αυτήν. Εχουν ανάγκη τα διαρκή ρεκτιφιέ για να πείθουν τους πελάτες ότι το κάρο τσουλάει. Μα πάνω απ' όλα έχουν αυτογνωσία για όσα τους σέρνει ο κόσμος που δε θεωρεί καθόλου χτύπημα κάτω από τη μέση να θυμάσαι τι εστί Τσουκάτος κλπ. παλικάρια, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ.

Διά ταύτα: Οσο αυτοί θα ψάχνουν διαφάνεια να κρυφτούν, οι εργάτες έχουν κάτι απλό να κάνουν: Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ και μαζί του να τραβήξουν μπροστά στο μόνο δρόμο που οι άνθρωποι περπατάνε με το κεφάλι ψηλά, και με τις πράξεις τους ξέρουν να κάνουν τους καπιταλιστές να χάνουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ