Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Προστάτες της διαφάνειας οι εταίροι του κεφαλαίου!

Προκλητική η προσπάθεια του δικομματισμού να κρύψει τις πομπές του και να φέρει τα υπαρκτά σκάνδαλα στα μέτρα της αποπροσανατολιστικής εκλογολογίας

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι σε κάθε αντεργατικό έγκλημα. Η προσπάθειά τους να κρύψουν την πραγματικότητα πρέπει να καταδικαστεί στην πράξη από τους εργαζόμενους
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι σε κάθε αντεργατικό έγκλημα. Η προσπάθειά τους να κρύψουν την πραγματικότητα πρέπει να καταδικαστεί στην πράξη από τους εργαζόμενους
Ως «εργαλείο» αποπροσανατολισμού και συνολικής συγκάλυψης της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου χρησιμοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το σκάνδαλο της «Ζήμενς», αξιοποιώντας συγχρόνως τις αποκαλύψεις για τις «δοσοληψίες» τους με τη γερμανική πολυεθνική σαν «μοχλό» για να προωθήσουν αντιδραστικά νομοθετήματα για τα οικονομικά των κομμάτων. Πίσω από τον πόλεμο των ανακοινώσεων και των αλληλοκατηγοριών για το «γαλαζοπράσινο» σκάνδαλο και με φόντο την εκλογολογία που συντηρούν από κοινού τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, επεξεργάζονται νομοσχέδια με τα οποία με πρόσχημα τη «διαφάνεια» επιδιώκουν να θέσουν τα κόμματα υπό τον έλεγχο του αστικού κράτους και των πολυεθνικών ομίλων.

Προωθούν αντιδραστικά νομοθετήματα

Μετά το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, ότι θα καταθέσει για «αποκλειστική χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό», χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πλειοδότησε στα αντιδημοκρατικά μέτρα και με άρθρο του στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ πρότεινε: «Ολες οι πηγές χρηματοδότησης των κομμάτων διαφανείς. Οι ιδιωτικές εισφορές υποχρεωτικά ονομαστικοποιημένες και μέσω τραπεζικών λογαριασμών». Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιβάλει με νόμο, όταν γίνει κυβέρνηση, το συγκεκριμένο αντιδραστικό μέτρο, στέλνοντας στο πυρ το εξώτερο «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα»!

Το ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προωθεί ανοιχτή επέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων, επιδιώκει να θέσει «εκτός νόμου» τις οικονομικές εξορμήσεις και το πλατύ άνοιγμα στο λαό μέσα από αυτές και να καταστήσει νόμο το χαφιεδισμό από τα κόμματα των καθημερινών ανθρώπων του μόχθου που τα ενισχύουν από το υστέρημά τους. Είναι προφανές ότι στο στόχαστρό τους θέτουν πρώτα και κύρια το ΚΚΕ, βασικός αιμοδότης του οποίου διαχρονικά ήταν και παραμένει ο λαός.

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη πρόταση, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε άλλες τρεις, οι οποίες δήθεν θα υπηρετούν τη διαφάνεια. Αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι όμηρος συμφερόντων» πρότεινε μεταξύ άλλων: «Τη ριζική αλλαγή του εκλογικού συστήματος και το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών», τη «δημοσίευση αποφάσεων και διαγωνισμών προμηθειών μέσα από το Ιντερτνετ», και «νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών, που θα αποκλείει τη δυνατότητα ακύρωσης διαδικασιών και συγκάλυψης ευθυνών πολιτικών προσώπων». Πρόκειται για μέτρα - φούσκες που εξυπηρετούν την εντυπωσιοθηρία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό ότι καμιά δημοσίευση στο Ιντερνετ - που θα γίνεται από τα ίδια τα κόμματα - δεν υπάρχει περίπτωση να εμποδίσει τους εκάστοτε Τσουκάτους να κουβαλούν μίζες από τις πολυεθνικές στα ταμεία των κομμάτων τους.

Επιπλέον, με πρόσχημα την πάταξη της διαφθοράς ζητά τη θέσπιση ενός νέου καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος στα πρότυπα του γερμανικού. Με τις δήθεν θεσμικές παρεμβάσεις του, επί της ουσίας προσπάθησε να κοροϊδέψει τα λαϊκά στρώματα ώστε να κρύψει αυτό που δεν τολμά να ομολογήσει, ότι στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος η διαφθορά, η βαθιά διαπλοκή και αλληλεξάρτηση των κομμάτων της διαχείρισης του αστικού πολιτικού συστήματος με τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι αναπόφευκτες...

Καυγάς και για τις κάλπες

Την ίδια στιγμή που διαγωνίζονται στην παρουσίαση αντιδραστικών προτάσεων, οξύνουν και την κόντρα για το πρώην στέλεχος της «Ζήμενς» Μ. Χριτοφοράκο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ε. Αντώναρος, χαρακτήρισε «πολύ θλιβερή, πολιτικά απερίσκεπτη και νομικά πρωτόγνωρη για τα διεθνή δικαστικά χρονικά την πρωτοβουλία του Παπανδρέου να γίνει και επίσημα και με τη βούλα του κόμματός του συνομιλητής ενός κατηγορουμένου, ο οποίος καταζητείται από τη χώρα μας».

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, θύμισε ότι «ο κ. Χριστοφοράκος αφέθηκε να φύγει από την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «αν η κυβέρνηση φτάσει στο σημείο να επιχειρεί να κάνει ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό, για το πότε ακριβώς θα φτάσει στο αεροδρόμιο σιδηροδέσμιος ο κ. Χριστοφοράκος, νομίζω πως οι Ελληνες πολίτες έχουν καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί»...

Τη σκανδαλολογία, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ φροντίζουν να τη διανθίζουν με την εκλογολογία. Από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαρρέουν σενάρια για ανασχηματισμό. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι η κυβέρνηση θα προκαλέσει εκλογές μέσα στο φθινόπωρο, ζητάει άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ ο Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι παραβιάζει το Σύνταγμα αρνούμενο να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζει: «Η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2010 είναι εθνική υπόθεση» και γι' αυτό χρειάζεται νέα κυβέρνηση.

Ο Ε. Αντώναρος κατηγόρησε εκ νέου χτες τον Γ. Παπανδρέου για «θεσμικό ολίσθημα και παραβίαση του Συντάγματος», και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε, δεν θέλουμε να μπει η χώρα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο». Αμεση ήταν η αντίδραση του Γ. Παπακωνσταντίνου, που ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει τον κόπο, ούτε να διαψεύσει ότι προσανατολίζεται σε πρόωρες εκλογές», αλλά προχωράει και σε μια «συντονισμένη προσπάθεια ώστε για την προσφυγή σε εκλογές να ειπωθεί ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ».

Οσο το θέατρο του παραλόγου θα συνεχίζεται, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία θα προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική τους χτυπώντας λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ