Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπερασπίζεται την προβοκάτσια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Επανήλθε χτες, για να τονώσει και τη θέση του στο πεδίο του εσωκομματικού ανταγωνισμού

Με αστείες δικαιολογίες και πιεζόμενος πλέον και από τον εσωτερικό ανταγωνισμό στο κόμμα του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης συνεχίζει την προσπάθεια να μπαλώσει τη συνειδητή προβοκάτσια στην οποία προχώρησε την περασμένη Τρίτη, αναπαράγοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη κατασκευασμένες κατηγορίες και μυθεύματα για χρηματισμό από την πολυεθνική «Ζήμενς» της κυβέρνησης Ζολώτα, στην οποία συμμετείχε και το ΚΚΕ μέσω του ενιαίου τότε ΣΥΝ.

Χτες, από τη στήλη του στην «Ελευθεροτυπία» επαναλαμβάνει το αφελές επιχείρημα ότι με τη δήλωσή του ήθελε δήθεν να πιέσει τα εμπλεκόμενα κόμματα να πάρουν θέση στα «πιεστικά ερωτήματα (που) εδώ και χρόνια από τις στήλες αυτής της εφημερίδας θέτει ο καλός συνάδελφος Γ. Βότσης για τον χρηματισμό των κομμάτων της Αριστεράς και απάντηση δεν έχει πάρει. Με δραματικό τρόπο επανέφερε το ερώτημα και ο καθηγητής Κώστας Μπέης. Εγώ απλώς ανακύκλωσα τις ήδη δημοσιευμένες πληροφορίες με την ελπίδα πως θα ασκούσα μια πίεση για να δοθεί μια απάντηση. Η ελπίδα μου βγήκε αληθινή και τα κόμματα της Αριστεράς αντέδρασαν».

Με άλλα λόγια, ο Π. Κοροβέσης όχι μόνο υπερασπίζεται την προβοκάτσιά του, ισχυριζόμενος μάλιστα παρακάτω ότι «η ζωή συνεχίζεται, όπως και τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα», αλλά, επιπλέον, επιχειρεί να βγάλει λάδι και όσους του έδωσαν τροφή για να τη στήσει, κατασκευάζοντας ερωτήματα πάνω σε ανύπαρκτα περιστατικά.

Ως προς τα υπόλοιπα, και μην μπορώντας να κρύψει τον αντικομμουνισμό του, στο ίδιο άρθρο ισχυρίζεται ότι η ηγεσία του κόμματός του τον στοχοποίησε, αποδίδοντας αυτή τη στάση στην «παλιά και δοκιμασμένη σταλινική τακτική που είναι προσφιλής τόσο στην κλασική της μορφή όσο και στην ανανεωτική της». Ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και οι ομογάλακτοί του «δεν χρωστάμε τίποτα στην Αριστερά. Αυτή μας χρωστάει. Ούτε με υποτροφίες μας έστειλε να σπουδάσουμε, ούτε επαγγελματικά στελέχη γίναμε ποτέ, ούτε μπήκαμε σε κάποια επετηρίδα και να πάρουμε αξιώματα». Και με αντικομμουνιστική στόχευση προσπαθεί να εμπλέξει το ΚΚΕ στην εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ευτυχώς ούτε το ΚΚΕ ούτε οι γραφειοκράτες του ΣΥΝ είναι σήμερα σε θέση να στήνουν "γκούλαγκ" για τους αντιφρονούντες».

Χτες, τρεις μέρες μετά τις δηλώσεις Κοροβέση, θέση στο ζήτημα πήρε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, χαρακτηρίζοντας την τοποθέτηση του συναδέλφου του «σοβαρό λάθος πολιτικό» και «σημαντικό πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τον κόσμο μας, για τον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο αλλά και για θεσμούς και πρόσωπα, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος, τα οποία δέχθηκαν μια αστήρικτη κριτική». Εσπευσε ωστόσο να αντικρούσει κάθε σκέψη για διαγραφή του Κοροβέση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως ζητάει κυρίως ο ΣΥΝ. Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει την Τρίτη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ