Σάββατο 22 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στα παζάρια κυβέρνηση - επιχειρηματίες

Κύκλος συναντήσεων του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών με φορείς της μεγαλοεργοδοσίας και του «κοινωνικού εταιρισμού»

Τα «προεόρτια» για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ξεκινούν την ερχόμενη βδομάδα με σειρά επαφών ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με φορείς της μεγαλοεργοδοσίας και δυνάμεις του λεγόμενου κοινωνικού εταιρισμού. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, την ερχόμενη Τρίτη (25 Αυγούστου) ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου θα συναντηθεί διαδοχικά με εκπροσώπους των ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων και ΕΒΕΑ.

Οι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ αξιώνουν από την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «συνέπεια και συνέχεια» στην εφαρμοζόμενη πολιτική. H κυβέρνηση τους υπόσχεται μπόλικο, ζεστό και δωρεάν κρατικό χρήμα και κίνητρα προκειμένου να καλυφθούν οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους και επιπλέον «πρόσθετες παρεμβάσεις στις περιοχές που πλήττονται εντονότερα από την ανεργία». Ο ΣΕΒ διεκδικεί για τους μεγαλοεπιχειρηματίες - μέλη του που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές ακόμη και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, πολιτική που έχει στηρίξει και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Για τους μεγαλοεργοδότες - εμποροβιομήχανους και άλλους επιχειρηματίες, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δρομολογήσει το πακέτο δισεκατομμυρίων με τις κρατικές εγγυήσεις πάνω στα τραπεζικά δάνειά τους. Οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ αξιώνουν και πρόσθετες διευκολύνσεις, ισχυριζόμενοι ότι το κρατικό πακέτο με τα 28 δισ. ευρώ για τις τράπεζες δεν πέρασε στην ...«πραγματική οικονομία». Και βέβαια κάθε μερίδα της πλουτοκρατίας ως «πραγματική οικονομία» εννοεί πρώτα και κύρια τη δική της τσέπη, ενώ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τη μοιρασιά κρατικού χρήματος απευθείας στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ