Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Την απασχόληση θα φέρει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με τον υποψήφιό του για την καγκελαρία νυν υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ, να υπόσχεται τη δημιουργία 4 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας την επόμενη δεκαετία. Στόχος της εκστρατείας, η διεκδίκηση της εξουσίας ενόσω οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα καλπάζουν προς τη νίκη στις επικείμενες εκλογές του Σεπτέμβρη.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Η πρώτη έκθεση όσον αφορά την έρευνα που διεξάγει η εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου της Βολιβίας για το «τρομοκρατικό δίκτυο» που εξαρθρώθηκε στις 15 Απρίλη στην πόλη Σάντα Κρους θα παρουσιαστεί στην Κάτω Βουλή τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Σέσαρ Ναβάρο.

ΜΠΑΝΓΚΟΝΓΚ.-- Ξέφυγε της πορείας αεροσκάφος της ιδιωτικής ταϊλανδικής εταιρείας «Bangkok Airways», το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Ταϊλάνδη, κατά την προσγείωσή του στο νησί Σαμούι, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και κάποιοι από τους επιβαίνοντες να τραυματιστούν.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Για τις 7 Σεπτέμβρη αναβλήθηκε χτες η δίκη της Σουδανής δημοσιογράφου Λούμπνα Αχμέντ αλ Χουσεΐν, η οποία απειλείται με 40 μαστιγώσεις επειδή εθεάθη να φορά πανταλόνι μαζί με άλλες 12 γυναίκες σε εστιατόριο του Χαρτούμ. Εκατοντάδες είχαν μαζευτεί έξω από το δικαστήριο για να την υποστηρίξουν, έστω και αν επενέβησαν ι αστυνομικές δυνάμεις με κλομπ και δακρυγόνα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ