Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πυραυλικές επιθέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Εννιά περίπου πύραυλοι έπληξαν χτες την αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, σε διάφορες περιοχές της πόλης οξύνοντας το κλίμα ανησυχίας σχετικά με την αναζωπύρωση της έντασης, ενόψει των αφγανικών προεδρικών εκλογών στις 20 Αυγούστου, το οποίο και εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις προκειμένου να ενισχύσουν την κατοχή. Οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία, χτύπησαν μεταξύ άλλων το διεθνές αεροδρόμιο και τη διπλωματική συνοικία Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού και μικρές υλικές ζημιές, με τους Ταλιμπάν να αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Ακόμα ένας καμικάζι ανατινάχθηκε κοντά σε όχημα των αφγανικών μυστικών υπηρεσιών στην αγορά της Σαχ Τζόι, στη Ζαμπούλ, σκοτώνοντας τέσσερις αμάχους και τραυματίζοντας ακόμα 19.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, μετέβη στο Βέλγιο για συνάντηση με τον επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ, ενισχύοντας τις φήμες περί απαίτησης ενισχύσεων στο μέτωπο της κατοχής.

Την ίδια στιγμή στο Πακιστάν οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν ενδείξεις και μαρτυρίες πλέον που αποδεικνύουν ότι οι Ταλιμπάν κρατούσαν και εκπαίδευαν παιδιά ως καμικάζι, αναζητώντας τα σημεία που βρίσκονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ