Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10441

64 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Σήμερα οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις
  • Στην Αθήνα στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Θα ακολουθήσει πορεία στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη στις 8 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στην Καβάλα στις 8 μ.μ., στο λιμάνι
  • ΚΚΕ: Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν το μεγάλο έγκλημα που διέπραξε ο ιμπεριαλισμός.

ΣΕΛ.  3

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ανέργων και εργαζομένων
  • ΚΚΕ: Ούτε ένα ευρώ από τις κρατήσεις των εργαζομένων και τον προϋπολογισμό για τους μεγαλοεργοδότες.
  • Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλους τους ανέργους, να ληφθούν μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.

Τζάμπα εργάτες για την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και τους μεγαλομετόχους της εξασφαλίζει η συμφωνία του υπουργείου Απασχόλησης με την εταιρεία, για την προσωρινή πρόσληψη 2.000 ανέργων του ΟΑΕΔ που ανακοινώθηκε χτες με τυμπανοκρουσίες. Η συμφωνία αυτή αποτελεί εμπαιγμό και εξαπάτηση των ανέργων. Η λεγόμενη μετατροπή του επιδόματός ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, στην οποία συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά δωρεάν εκμετάλλευση των ανέργων από τους μεγαλοεργοδότες, εφόσον τους αξιοποιούν σε θέσεις προσωρινής και ελαστικής εργασίας με χρήματα που πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να απορρίψουν την πολιτική των κομμάτων της ΕΕ που αξιοποιούν την ανεργία για την οποία τα ίδια ευθύνονται, και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη σταθερή εργασία.


ΣΕΛ.  9

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εμπρακτη απάντηση στον αντικομμουνισμό

Με μια συζήτηση για τον αντικομμουνισμό συνεχίστηκαν και χτες οι εκδηλώσεις στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι της Εύβοιας. Εκατοντάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ υποδέχτηκαν με το σύνθημα «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Θα βγουν γελασμένοι - είπε - όσοι νομίζουν ότι μας πιέζουν. Εμείς δεν υπογράφουμε δήλωση μετανοίας». Και τόνισε ότι «ως Κόμμα και ως άτομα είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την επαναστατικότητα και την επιστημονικότητα της θεωρίας μας, τη διάθεση για θυσία και αυτοθυσία, και κυρίως την ανιδιοτέλειά μας».


ΣΕΛ.  7

Τα δώρα!

Σχεδόν καθημερινά η κυβέρνηση έχει φυλαγμένο κι απ' ένα καινούριο δώρο για το μεγάλο κεφάλαιο. Εκτός από τις απανωτές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που έτσι κι αλλιώς έχουν στρατηγικό στόχο την ενίσχυση της εκμετάλλευσης, μόνο τις τρεις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκαν τα 2 δισ. ευρώ εγγύησης του Δημοσίου για τα νέα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων, το νομοσχέδιο για τα λεγόμενα επιχειρηματικά πάρκα με πρόσθετα κίνητρα και φοροαπαλλαγές και ο πακτωλός χρημάτων σε μεγάλες εταιρείες μεταποίησης και εμπορίας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Αρα, χρήμα υπάρχει μπόλικο. Μόνο που ποτέ δε θα δοθεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ για τη βελτίωση του τρόπου ζωής του εργαζόμενου, του άνεργου, του συνταξιούχου. Ο μόνος δρόμος βελτίωσης της θέσης των εργαζόμενων είναι αυτός που ανοίγουν μόνοι τους, ξεκινώντας με οριστικό και αμετάκλητο γύρισμα της πλάτης σ' αυτά τα κόμματα και με τη μαζική οργανωμένη πάλη που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο του άλλου τρόπου μου ανάπτυξης της λαϊκής οικονομίας.



ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ιδεολογική χειραγώγηση και επιχειρηματική κερδοφορία

ΣΕΛ.  15
ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Χρήμα στο κεφάλαιο συνέπειες στους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  17
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Ζωτικός χώρος στο μεγάλο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ