Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλατιά εξόρμηση στους τόπους δουλειάς

Καθημερινή συζήτηση με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα για τις πολιτικές εξελίξεις και την ανάγκη οργάνωσης της πάλης

Στους τόπους δουλειάς ανοίγει η συζήτηση με τους εργάτες για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ
Στους τόπους δουλειάς ανοίγει η συζήτηση με τους εργάτες για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ
Συνεχίζεται και εντείνεται τις επόμενες μέρες το πλατύ άνοιγμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, συνολικά των Κομματικών Οργανώσεων, στους τόπους δουλειάς, για την ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η ανάγκη να γυρίσουν οι εργαζόμενοι την πλάτη στην αποπροσανατολιστική προπαγάνδα των κομμάτων του δικομματισμού, που προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον μακριά από τις προωθούμενες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τα αντεργατικά - αντιλαϊκά τους σχέδια και να συγκαλύψουν την ταυτόσημη στρατηγική τους σε ζητήματα που αφορούν τους όρους που ζει και βγάζει το μεροκάματο η εργατική τάξη.

Χτες, Δευτέρα, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, περιόδευσε στην επιχείρηση ΒΙΑΝΕΞ στη Μεταμόρφωση. Η επίθεση στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα τριήμερα ή τετραήμερα εργασίας και ανάλογης αμοιβής, η επίθεση στις συντάξεις και η επέλαση της κυβέρνησης για τη μείωση των επαγγελμάτων που χαρακτηρίζονται Βαρέα και Ανθυγιεινά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους.

«Είναι ισχυροί, αλλά δεν είναι ανίκητοι το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι», τόνισε το στέλεχος του ΚΚΕ μιλώντας στους εργαζόμενους. «Η ενωμένη πάλη των εργαζομένων - συνέχισε - η κοινή δράση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ο συντονισμένος αγώνας μπορεί να αποτρέψει την επίθεση, να δημιουργεί προϋποθέσεις για κατακτήσεις. Κατακτήσεις που θα ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των εργατών και θα δημιουργούν ρήγματα στην επιθετικότητα του κεφαλαίου. Θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας αγωνιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής συνείδησης και την ανάγκη για βαθύτερες αλλαγές, μέχρι το επίπεδο της εξουσίας».

Ο Σπύρος Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη και να απορρίψουν τον αποπροσανατολισμό μέσα από την εκλογολογία, τη σκανδαλολογία, που καλλιεργούν η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Να επαγρυπνούν, να συμμετέχουν στα συνδικάτα τους. Να αγωνίζονται για την ενίσχυση της ταξικής κατεύθυνσης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι κυβερνήσεις βρίσκουν την ευκαιρία να προωθούν τα πιο ακραία αντεργατικά μέτρα. Να συνεχίσουν την πάλη τους και όποτε γίνουν εκλογές να καταδικάσουν τα κόμματα του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου και να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων

Οι εξορμήσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την οργάνωση της λαϊκής πάλης, συνεχίζονται τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σήμερα Τρίτη

-- Στις 9 π.μ., στο πολυκατάστημα «THE MALL».

-- Στις 10 π.μ., στον εμπορευματικό σταθμό της «Ολυμπιακής».

-- Στις 9.30 π.μ., στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Πέτρου Ράλλη, με τον Χ. Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη

-- Στα πολυκαταστήματα «AVENUE» και «NOTOS».

-- Σε «OLYMPIC CATERING» και «EUREST» με τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος της ΚΕ.

-- Στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» με τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 16/7

-- Στις 12 μ., στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» με τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ., στο ΙΚΑ - Διεύθυνση Συντάξεων (οδός Νικηφόρου), με την Εύα Μελά, βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 17/7

-- Στις 12 μ., στο ξενοδοχείο «NOVOTEL», με την Γεωργία Φλούδα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στη 1 μ.μ., στο «CARREFOUR».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ