Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Τους εργάτες καταδίκασε ξανά η Δικαιοσύνη

Νέες ποινές φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, με τη χαλκευμένη κατηγορία περί «παράνομης βίας» επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου στους 20 από τους 21 εργαζόμενους των «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» που την περασμένη Παρασκευή συνέλαβε η αστυνομία. Εισαγγελέας και δικαστές, μετά από μια πολύωρη διαδικασία που κράτησε 8 ώρες περίπου έκριναν ενόχους τους εργαζόμενους, τον αγώνα που δίνουν για το μεροκάματο ενάντια στην ασυδοσία του εργοδότη που τους κρατά στην ανεργία από την αρχή του έτους εκβιάζοντάς τους για αποδοχή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τους εργαζόμενους την περασμένη Παρασκευή έξω από τα «Σφαγεία», στη διάρκεια κινητοποίησης. Η νέα δικαστική απόφαση, ευθυγραμμισμένη κι αυτή με την εντολή Σανιδά, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη για το πόσο γοργά εντείνονται οι προσπάθειες της εργοδοσίας και των αστικών κυβερνήσεων να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στη λεηλασία ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Ανάμεσα στην εργοδοσία που εκβιάζει τους εργαζόμενους να δεχτούν να δουλέψουν χωρίς τις υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις και τους εργάτες, η ταξική Δικαιοσύνη πήρε για άλλη μια φορά ξεκάθαρη θέση. Νομιμοποίησε την εργοδοτική ασυδοσία και έδωσε συνέχεια στο μπαράζ συλλήψεων, διώξεων και ποινικοποίησης των αγώνων που ξεκίνησε εδώ και καιρό με τους εργαζόμενους στα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (στις 11/4/09 πάλι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου επέβαλε ποινές φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή σε 23 εργαζόμενους).

Την εργοδοσία και τους υποστηριχτές της πεισμώνει άλλωστε το ότι οι εργαζόμενοι, παρά το όργιο «τρομοκράτησης» που εκτυλίχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις ποινές φυλάκισης να κρέμονται πάνω από κεφάλια τους, συνεχίζουν και παραμένουν στο πόστο του αγώνα, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους. Κάτι το οποίο είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να κάνουν παρά τη νέα καταδικαστική απόφαση.

Στο πλευρό των εργαζομένων στα Σφαγεία στάθηκε και χτες το ΚΚΕ με την παρουσία της ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Στο πλευρό τους βρέθηκε και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Οι εργαζόμενοι χτες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η υπόθεση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα στο Εφετείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ