Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΜΑΣΑ»
Την εργοδοσία στηρίζει ο εισαγγελέας

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω παρά τις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας που από χτες βρήκε και νέο σύμμαχο, την ταξική Δικαιοσύνη, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας κατεψυγμένων ψαριών «ΑΜΑΣΑ» στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία. Επίσης, νύχτα μέρα περιφρουρούν το εργοστάσιο εμποδίζοντας την έξοδο μηχανημάτων και εμπορευμάτων.

Χτες συζητήθηκε η αίτηση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην Εισαγγελία, προκειμένου να μην επιτραπεί η έξοδος εμπορευμάτων και μηχανημάτων από την επιχείρηση με δεδομένο ότι ο εργοδότης θέλει να αδειάσει το εργοστάσιο από κάθε τι που θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα τους. Ο εισαγγελέας αποφάσισε να πάρει ξεκάθαρα το μέρος της εργοδοσίας ανακοινώνοντας ότι αυτή μπορεί να βγάλει εμπορεύματα. Ετσι μετά την Επιθεώρηση Εργασίας που συμβούλεψε την εργοδοσία να βγάλει παράνομα σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους, που ήδη βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, χτες και η Εισαγγελία έβαλε πλάτη στην εξυπηρέτηση των εργοδοτικών συμφερόντων.

Στο μεταξύ, με παρέμβαση της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα Τρόφιμα και Ποτά, ορίστηκε να γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, μεθαύριο Παρασκευή.

Στη Βουλή φέρνει το θέμα το ΚΚΕ

Με ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Ζιώγα και Σοφίας Καλαντίδου προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Ανάπτυξης, το ΚΚΕ σημειώνει ότι οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας, αν και πήραν τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ως επιδότηση για την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου, μέχρι το 2004, τώρα βγάζουν σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους έχοντας ως συμβούλους και την Επιθεώρηση Εργασίας. Το ΚΚΕ αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση και ζητά άμεσα μέτρα ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου. Σε διαφορετική περίπτωση, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν θα απαιτηθεί η επιστροφή των εκατομμυρίων ευρώ που πήραν οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες ως επιδότηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ