Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΟΦΙΛ ΑΕ»
Εκβιάζει με αντεργατικά σχέδια

Την εκ περιτροπής εργασία και μια σειρά άλλες αντεργατικές επιδιώξεις διαμήνυσε στους εργαζόμενους η εργοδοσία της βιοτεχνίας αλουμινοκατασκευών «ΠΡΟΦΙΛ ΑΕ» στη Λευκάδα. Η εργοδοσία της βιοτεχνίας, στην οποία απασχολούνται σήμερα 12 άτομα, απαίτησε από τους εργαζόμενους που δουλεύουν στην παραγωγή να αποδεχθούν τις 4 μέρες εργασίας τη βδομάδα, αλλιώς θα απολυθούν, και απ' αυτούς που εργάζονται ως μισθωτοί στην τοποθέτηση των κατασκευών αλουμινίου σε σπίτια και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις να αυτασφαλιστούν και να δουλεύουν με το κομμάτι.

Τα εκβιαστικά αυτά διλήμματα για απόλυση ή μείωση των ημερών εργασίας, των μισθών και των δικαιωμάτων τους, στο φόντο της οικονομικής κρίσης, της οποίας επιδιώκεται να πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της βιοτεχνίας στη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας. Καταγγέλθηκε επίσης πως δύο εργαζόμενοι έχουν ήδη απολυθεί, ενώ δύο ακόμη που βρίσκονταν σε άδεια ειδοποιήθηκαν πρόσφατα από την εργοδοσία να μην πάνε για δουλειά.

Με κοινοποίησή τους προς την εργοδοσία οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν σε καμία περίπτωση τις εκβιαστικές και αντεργατικές αυτές πρακτικές και σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ