Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Κλειστό θα παραμείνει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου το ΤΕΙ Αθήνας μετά από απόφαση του Συμβουλίου του ιδρύματος. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου η αναστολή των λειτουργιών του ιδρύματος αποφασίστηκε ως ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς του ιδρύματος που δέχτηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο ίδρυμα στις αρχές του μήνα (3 Ιούνη). Προκαλεί έντονα ερωτηματικά πάντως, αυτό το ιδιότυπο «λοκ - άουτ», δέκα μέρες και πλέον μετά το περιστατικό, και ενώ από την κυβέρνηση, τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και το ΛΑ.Ο.Σ. ανακινείται έντονα αυτό το διάστημα θέμα «ασφάλειας των πολιτών» και θέμα «πλήρους κατάργησης του ασύλου». Μοιάζει κάποιοι να «ξαναζεσταίνουν» με κάθε τρόπο, περιστατικά που μπορούν να δώσουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση για ένταση των κατασταλτικών μηχανισμών και μέτρων.

*** Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 18 Ιούνη και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, προχωρά το διοικητικό προσωπικό πανεπιστημίων και ΤΕΙ με απόφαση της Ομοσπονδίας του. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στον εμπαιγμό από πλευράς της κυβέρνησης που αρνείται να τους καταβάλει την εφάπαξ αμοιβή που δικαιούνται με βάση το νόμο 3205/03 και παράλληλα απαιτούν να μην απολυθεί κανένας από τους συμβασιούχους συναδέλφους τους στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες.

*** Τις αξιολογήσεις των μαθητών με βάση το πρόγραμμα PISA του ΟΟΣΑ και τα αποτελέσματά του για τη χώρα μας θα συζητήσει στη συνεδρίασή του την ερχόμενη βδομάδα το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΣΥΠ, όπου διεξάγεται ο «διάλογος» για την αναμόρφωση του λυκείου και το «εξεταστικό». Από κάθε νέα συνεδρίαση του οργάνου, υπό την προεδρία του Γ. Μπαμπινιώτη, επιβεβαιώνεται το προδιαγεγραμμένο του «διαλόγου», καθώς γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι γνώμονας του διαλόγου είναι η προσαρμογή του σχολείου στις απαιτήσεις των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών που υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου (ΕΕ, ΟΟΣΑ κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ