Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η προπαγανδιστική αθλιότητα και η πραγματικότητα

Προχτές, κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επιχείρησης - σκούπας της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν 5 μετανάστες χωρίς χαρτιά και άλλοι 26 με άλλες κατηγορίες. Με αφορμή αυτό το γεγονός, χτες το βράδυ, δημοσιογράφοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς κατήγγειλαν το γεγονός ότι δε συνελήφθησαν περισσότεροι μετανάστες, ανεξάρτητα αν υπήρχε ή δεν υπήρχε κατηγορία και χαρακτήριζαν την επιχείρηση της Αστυνομίας επιχείρηση εντυπωσιασμού, αφού ήξεραν πού μπορούν να βρουν τους μετανάστες αλλά βρήκαν μόνο 5... Επιπλέον, με ρεπορτάζ στους ίδιους τηλεοπτικούς σταθμούς, παρουσίαζαν τα «κόλπα των μεταναστών για να περάσουν τα σύνορα της χώρας» και «όσα σκαρφίζονται», χωρίς όμως να αναφέρουν τους αριθμούς των νεκρών - ακόμα και μικρών παιδιών ή βρεφών - και τους ακρωτηριασμένους μετανάστες που, στην προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή, παίζουν τη ζωή τους κορόνα - γράμματα και πολύ συχνά χάνουν. Αλλα ρεπορτάζ και αναλύσεις έκαναν λόγο για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα στα οποία θα μαντρώσουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, εξηγώντας ότι «είναι λογικό να αντιδρούν κάτοικοι αυτών των περιοχών» αφού δεν μπορούν να έχουν μέσα στα πόδια τους γκέτο μεταναστών. Θυμίζουμε επίσης την καθημερινή προβολή συνεντεύξεων κατοίκων περιοχών της Αθήνας που ζητούν να φύγουν άρον άρον από την περιοχή τους οι μετανάστες.

Αυτές οι προπαγανδιστικές αθλιότητες, που μέρα με τη μέρα αυξάνονται, εκτός από αποπροσανατολιστικές είναι και επικίνδυνες. Επιχειρούν ξεκάθαρα να διαμορφώσουν συνείδηση στον κόσμο ότι το πρόβλημά τους, η κακοδαιμονία τους, οφείλεται στους μετανάστες. Δεν είναι η πρώτη φορά. Τα αστυνομικά δελτία της Αστυνομίας πριν μερικά χρόνια, καθημερινά σχεδόν, μετέδιδαν συμβάντα με συλλήψεις Αλβανών, τώρα έχει αλλάξει η εθνικότητα. Ομως, η δουλειά της αστικής τάξης - ο αποπροσανατολισμός και η διαμόρφωση συνείδησης για τον «εχθρό μετανάστη» - γίνεται και έτσι και αλλιώς, ανάλογα με τη συγκυρία. Από την έγκυρη «ενημέρωση» των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης λείπουν σκόπιμα τα εξής:

1. Το ποιος ευθύνεται πραγματικά για το φαινόμενο της αύξησης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας. Ευθύνονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ότι η πολιτική που ασκείται είναι αποκλειστικά και μόνο κατασταλτική. Πολιτική που τιμωρεί τους μετανάστες, ακόμα κι όταν εκείνοι θέλουν να μη ζουν στην Ελλάδα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Πάτρα. Κι αυτό γιατί η ΕΕ απαγορεύει στους μετανάστες να επιλέξουν σε ποια χώρα της Ευρώπης θέλουν να πάνε να ζήσουν.

2. Το ποιος συμμετέχει ενεργά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ποιος ευθύνεται για το ότι εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα τους, χωρίς να το θέλουν, επειδή οι ΝΑΤΟικές βόμβες καταστρέφουν τα σπίτια τους και τον τόπο που ζουν. Ευθύνονται οι κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστικών κρατών που κάνουν αυτούς τους πολέμους. Ευθύνονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν στείλει στρατιωτική δύναμη σε χώρες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν για να διώξουν αυτούς τους ανθρώπους που στη συνέχεια πάνε αναγκαστικά σε άλλες χώρες.

Τα στοιχεία που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τις συλλήψεις μεταναστών είναι χαρακτηριστικά.

  • ΙΡΑΚΙΝΟΙ: Οι συλληφθέντες μετανάστες από το Ιράκ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα το 2003 - πριν την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ήταν 1.402. Το 2008 έφτασαν τους 15.940!
  • ΑΦΓΑΝΟΙ: Το 2001 πριν την ΝΑΤΟική κατοχή, οι συλληφθέντες μετανάστες από το Αφγανιστάν για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα ήταν 2.358. Το 2008 έφτασαν τους 25.577.
  • ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ: Η ΕΛ.ΑΣ. δε δίνει στοιχεία για τον αριθμό των συλληφθέντων για το 2001 και το 2002, επειδή είτε δεν υπήρχε ούτε μία σύλληψη είτε ο αριθμός ήταν ελάχιστος (σ.σ. δεν το διευκρινίζει). Το 2003 ο αριθμός των συλλήψεων μεταναστών από την Παλαιστίνη για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα ήταν 785. Το 2008 - μετά τον πόλεμο - ο αριθμός αυτός έφτασε τις 4.593!

Αυτή την αιτία, τα αστικά ΜΜΕ δεν πρόκειται να την παρουσιάσουν. Οπως επίσης δεν πρόκειται να παρουσιάσουν τις πραγματικές αιτίες για την άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα, που δουλεύουν και κοιμούνται μέσα στα θερμοκήπια. Για το άγριο κυνηγητό και τις εργοδοτικές απειλές σε πολλούς χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα. Τα δικαιώματα και η ασφάλεια των Ελλήνων εργαζομένων κινδυνεύουν από τον ίδιο εχθρό που δημιουργεί τη μετανάστευση και εκμεταλλεύεται το ίδιο και τους Ελληνες και τους μετανάστες. Γι' αυτό και ο αγώνας τους πρέπει να είναι κοινός και με ταξικό προσανατολισμό.


Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρά επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου(2017-07-11 00:00:00.0)
Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις ελέγχου μεταναστών(2017-07-06 00:00:00.0)
Βασανισμό των συλληφθέντων καταγγέλλουν οι συγγενείς(2013-02-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις διώξεις στελεχών του από τον κρατικό μηχανισμό(2011-06-17 00:00:00.0)
Η αλήθεια για το μεταναστευτικό πρόβλημα(2009-07-07 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς τρομοϋστερίας(2007-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ