Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Σεισμόπληκτες» οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης...

Μια από τις πολλές «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης, που δόθηκαν προς τους σεισμόπληκτους, τόσο αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη, όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ήταν αυτή που αφορούσε τις 30.000 κατεστραμμένες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση, λοιπόν, είχε υποσχεθεί τότε πως θα ρυθμίσει τις οφειλές των σεισμόπληκτων επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ σε 48 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Μια δέσμευση, που μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν έχει τηρηθεί...

Η Επιτροπή Σεισμοπλήκτων Επιχειρήσεων, την οποία συγκρότησαν οι χιλιάδες σεισμόπληκτοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, με χθεσινή ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως επειδή ο εμπαιγμός από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτση «δεν έχει τελειωμό, αποφασίσαμε να αποστείλουμε υπόμνημα στον πρωθυπουργό κ. Σημίτη, παραθέτοντας τα δίκαια αιτήματά μας». Η Επιτροπή ζητά να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της οικονομικής ζωής στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό του προηγούμενου Σεπτέμβρη. «Η λογική του ΙΚΑ να εισπράξει προσαυξήσεις και πρόστιμα είναι αδιανόητο να εξαντλείται σε σχεδόν ή ολοσχερώς κατεστραμμένες σεισμόπληκτες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν, λόγω της καταστροφής τους, να πληρώσουν ούτε το κεφάλαιο», σημειώνει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

Και καταλήγει η ανακοίνωσή της: «Ελπίδα μας είναι ότι ο πρωθυπουργός θα αντιληφθεί την έκταση του προβλήματος και το ενδεχόμενο 30.000 οικογένειες να μείνουν στο δρόμο, αυξάνοντας έτσι την ανεργία και να δώσει γρήγορα τη λύση για να βοηθήσει να επιζήσουν και να ανασυγκροτηθούν οι σεισμόπληκτες επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ