Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακίστηκαν οι αστυνομικοί με τα ναρκωτικά

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χτες, με ομόφωνη γνώμη της 20ής τακτικής ανακρίτριας Αθηνών Λίτσας Θεοδωρακοπούλου και του αρμόδιου εισαγγελέα Παν. Καραγιάννη, οι αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης Γεώργιος Τσαπάρας και Γεώργιος Σακαμπέτης, οι οποίοι συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο από συναδέλφους τους της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί έκρυβαν στα σακίδιά τους ποσότητες ναρκωτικών και όπλων. Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια τους, όπου, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και χασίς, καθώς και άλλα όπλα και σφαίρες.

Μια μέρα μετά τη σύλληψη των δύο αστυνομικών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για: α) αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών από μη τοξικομανή υπό περιστάσεις που μαρτυρούν ότι οι δράστες είναι άτομα ιδιαιτέρως επικίνδυνα, β) παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και γ) απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση. Εν συνεχεία, τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 20ή τακτική ανακρίτρια. Οι ίδιοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για χτες. Η απολογία τους άρχισε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, οπότε αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή τους.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι τα ναρκωτικά και τα όπλα, που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ήταν προϊόντα κατασχέσεων από επιχειρήσεις της προηγούμενης μέρας, τα οποία δεν πρόλαβαν να παραδώσουν στην Υπηρεσία τους. Ισχυρίζονται, επίσης, ότι εν γνώσει της Υπηρεσίας τους είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μικροποσότητες ναρκωτικών για τον εντοπισμό εμπόρων. Κάτι ανάλογο ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του και ο συνήγορός τους Φρ. Ραγκούσης. Χαρακτήρισε, επίσης, την υπόθεση ως «ευαίσθητη» και εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει να συσχετιστεί με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων».

Οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν έπεισαν, όμως, ούτε τις δικαστικές αρχές, ούτε την ΕΛ.ΑΣ., αφού εις βάρος των Γ. Τσαπάρα και Γ. Σακαμπέτη κινήθηκε παράλληλα και η πειθαρχική διαδικασία και ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ